Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Battle.net - kilka pytań.

Roycewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż uroki gry w sieci w D2+LoD odkryłem niedawno przechodząc kompanię z kolegami przez LAN. Doszliśmy do wniosku - my chcemy oryginały. No i kupimy klucze na allegro do battle.net'u. Raczej będziemy grać na Closed, żęby sięsave na dysku nie zapisywały. I tu rodzą się moje pytania:

W czym różni się CBN od zwykłego singla:

*questy?

*expienie?

*dodatkowe zadania/poziomy itp?

Ile osób z reguły gra na serwerach BN?

Czy nie ma problemu z respawnami potworków?

Czy da radę z kolegami dołączyć od razu na ten sam serwer?

No i, jak jeszcze coś mi wpadnie, to napiszę :)

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

CBN niczym się zbytnio nie różni od singla. Może tym , że mogą być dodatkowe itemki. Nie wiem bo w singla prawie wcale nie grałęm bo wolę grać z znajomymi przez battle.neta.

Ogólnie CBN jak utworzycie postacie to musiscie grac minimum 2-3h by wam je zapisało i nie usunęło po kilku dniach. Wtedy musicie co 3 miesiace przynajmniej jeden raz się zalogować do batlle.net inaczej stracicie postacie. Zostaną usuniete bez opcji przywrocenia.

Co kilka lat(?) jest robiony reset czyli postacie ladderowe (rankingowe) przechodza na nonladder(nierankingowe) . Nie są usuwane jako postac tylko w topce nie będą ;).

jqeuR.png

Opublikowano
CBN niczym się zbytnio nie różni od singla. Może tym , że mogą być dodatkowe itemki. Nie wiem bo w singla prawie wcale nie grałęm bo wolę grać z znajomymi przez battle.neta.

Dodatkowe itemki? :) Nie tylko. Możesz mieć więcej atrybutów, postać stworzoną przez hero edytora, itemy np. które są przeznaczone dla nekromanty, na paladynie itd.

CBN jest bardziej 4fun.

sygnalo.jpg
Opublikowano

Stawiam, że pare osób idzie razem dla frajdy ubić Baala, albo Króla Krów, bo samemu jest to trudne.

Gracz w gry z serii Call of Duty:) a_kmyklqye.png

sygnaturkak.jpg

Opublikowano

na bn sa dodatkowe przedmioty i słowa runiczne dla postaci rankingowych, oraz występuje Diablo Clon, który daje talizman Annihilus, oraz misja z Uber tristram z którego można zdobyć unikatowy talizman Pochodnia Piekielnego ognia

barcl.gif
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

A co to są baalruny, cowruny, itd?

Baalruny i cowruny to są robione na szybko mapki (wybijanie potworów itp) przez jakies hlvl'e. On wybija potwory,Ty będąc z nim w pt dostajesz expa. Ja bym radził expić tak : tristrun>tombrun>diarun/cowrun>jeżeli był wcześniej cowrun, to diarun>baalrun. Expisz na danym "runie" do czasu aż będzie wolno exp lecieć. Stoisz w mieście i czekasz na otwarcie teleportu. Teleport sie otwiera, wchodzisz i lecisz za kolesiem który czysci ;) Radził bym jeszcze zrobić Ci rush'a na pieklo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...