Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Kradną mi Neta ? xD

wulkanus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem mianowicie miałem wyjazd 3 dni nie było mnie w domu i przed wyjazdem internet śmigał mi 1,3mega :D cacuś :D (bo tyle mam ) .Nie zmieniałem umowy z Orange ani nie bawiłem się w żadne przełączania kabli ipt ... jak zrobił mi pracownik Orange tak było no i po powrocie do domu z niewiadomych przyczyn ledwo ciągnie mi 250 kb czasem do 500 dojdzie i spada ... Czym to może być spowodowane kolega z pracy mówił żebym porty pozamykał bo może ktoś kradnie czy jak .. jakoś mi to nie przeszkadzało ale ostatnio mnie chuj strzela (przepraszam za wulgaryzmy) gdy 3 min filmik jakości 240pp czy jak tam ładuje mi się jakieś 10-15 min pierdolca idzie dostać ...

Proszę pomocy ... jak się okaże że mi sąsiedzi neta kradną to przypierdole jak będzie trzeba. Ehh co to człowiek bez neta wariuje xD nie no na serio pomocy ...

Opublikowano

Jak kradną ci neta kiedy wokoło ciebie pewnie same takie dzieciaki z wiadomościami różnymi ZERO co do hakowania połączeń, masz router to sobie sprawdź sam jakie masz połączenia i kto się łączy do niego. My za ciebie tego nie zrobimy

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeśli łączysz się przez WIFI to zobacz czy router posiada funkcję filtrowania adresów MAC. Bo hasło i te szyfrowanie gówno daje . Gdy okaże się , że ma filtrowanie po adresach MAC to włącz je i dodaj adresy MAC swoich urządzeń korzystająćych wifi . Wtedy obce osoby, których urządzenia nie są wpisane do bazy MAC adresó nei połączą się za Chiny Ludowe.

jqeuR.png

Opublikowano

tak jak up jeszcze zobacz czy masz hasło ustawione się śmiejesz odpalisz se kompa i wyszukasz sieci w centrum katowic to pełno jest bez hasła no i WPA2 załóż chociaż w niektórych przypadkach nie warto np u mnie a jak masz to poprostu je zmień na jakieś porządne takie co ma np 12 znaków

Opublikowano

Skonfiguruj ruter tak, zaby wprowadzic zabezpieczenie WPA2-PSK 128bit, zaloz filtrowanie adresow MAC i nie ma szans zeby ktos sie wlamal do twojej sieci.

Powiedz nam czy masz zalozone jakies zabezpieczenie na siec WIFI, moze nie masz w ogole albo masz WEP (mozna zlamac w 5min)

Opublikowano

Wejdz w ustawienia routera, (przewaznie to adres 192.168.0.1 albo 192.168.1.1, passy to w wiekszosci login admin, bez hasla albo login i haslo admin) i szukasz ustawien wifi/wlan, tam powinno pisac czy wlaczone czy wylaczone, jakie szyfrowanie i pole do wpisania hasla. Najklepiej wrzuc tutaj screenshota tych ustawien, a powiemy co zrobic zeby lepiej zabezpieczyc (jesli zajdzie potrzeba).

Opublikowano

Powiem tak, narobiłeś paniki, nawaliłeś głupot aż miło.

Niemożna kraść internetu komuś kto ma wpięty tylko jeden i na dodatek swój komputer poprzez modem USB, bo w jaki sposób kiedy nawet nie są fizycznie do ciebie podpięci sąsiedzi !

Opublikowano

Ktosiu ja jestem laikiem w tym całym .. hymm krainie komputerów :D gdzie thinki whinki hasa :D po porostu coś się jebie no jak nie sąsiad ...

Może Orange w chuja lecą ... zabrali coś... ? Możliwe takie coś ... może tam zadzwonić??

Opublikowano

pewnie limit i tyle nie ma co gadać

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Opublikowano

Skonfiguruj ruter tak, zaby wprowadzic zabezpieczenie WPA2-PSK 128bit, zaloz filtrowanie adresow MAC i nie ma szans zeby ktos sie wlamal do twojej sieci.

Powiedz nam czy masz zalozone jakies zabezpieczenie na siec WIFI, moze nie masz w ogole albo masz WEP (mozna zlamac w 5min)

Widzę, że próbujesz zgrywać fachowca, ale coś ci nie wychodzi a w dodatku przepisałeś praktycznie to co ja wyżej napisałem o filtrowaniu mac. Jesteś żałosny w tym momencie. Bo spamujesz świadomie by poczuć się niewiadomo jakim specem przepisując coś co ktoś już napisał.

Dodatkowo polecasz mu użyć hasła WPA2-PSK, a uwierz mi, że nawet to można łatwo złamać bo sprawdzałem u siebie, a dla pewności wyłączyłem filtrowanie mac i WPA2-PSK włączyłem. I co ? Po jednym dniu już odczułem zamulanie neta bo ktoś się podłączył ;). Jak włączyłem filtrowanie MAC to wyrzuciło tych cwaniaków.

Obecnie szyfrowanie haseł na routerze nie ma sensu. Jedynym i skutecznym sensem jest filtrowanie adresów MAC bo nikt nie dopisze się do tej listy bez wejścia na router i podania hasła.

jqeuR.png

Opublikowano

Bez problemu dopisze, MAC sieciówki można poznać w kilka sekund, a potem tylko mały spoofing i gotowe

Ale nie na windows

Opublikowano

@PanZaglady

N/C

Co do autora - ty masz modem, wiec wifi nie masz, narobiles tylko zamieszania...

Poprostu twoj dostawca ma problemy i zadzwon do niego zeby to wyjasnic. To tyle w tym temacie.

Była rozmowa z dostawcą ... wynikła pomyłka problem miał być naprawiony wczoraj jest nadal to samo i oni twierdzą że jest wszystko oke ... o ósmej dzwoniłem jeszcze raz (dziś) może jakiś program zamula .. ? czy coś ?

Opublikowano

Filtrowanie adresów MAC nic nie daje, ponieważ na linuxie na którym przeważnie się wszyscy włamują można jedną komendą zmienić sobie adres MAC na wybrany, a zobaczyć jaki MAC ma klient podłączony do routera też nie trudno ;)

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Pod windows to też tylko kilka sekund tylko wiedzieć jak , system nie ma znaczenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...