Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Telefon HD 2/galxy s lub propzycje

Gość malutki688

Rekomendowane odpowiedzi

Gość malutki688
Opublikowano

Witam, chcialem kupic sobie z bratem telefony (okolo 750 zl za sztuke) telefony chcemy kupic uzywane i kupic 2 rozne zeby czasem sie wymieniac i popykac sobie na nich.

Chcialem kupic HD 2 i Galaxy S.

Co mozecie powiedziec o tych telefonach?

Bateria wiem ze słaba ale to mi nie przeszkadza, jak jest z aplikacjami itd?Wiem ze na HD 2 mozna miec 2 systemy jednoczesnie.

Moje pytanie czy obosluguje on ttego androida na ktroym mozna wgrywac aplikacje i gry na karte a nie na pamiec telefonu.

Jak to jest z internetem w tych telefonach (mam wi-fi 6 mb ) czy strony laduja sie szybko i czy moge ogladac wszytkie filmiki w internecie?np na mega video.

Wiem ze w HD 2 byly afery z plytami glownymi ktore zostaly zle wyprodukowane fabrycznie.Jak zpobiec kupnie takiego telefonu.

Jak to jest z podkrecaniem procka w HD 2?podobno mozna podkrecic do 1,5 GHZ.Prosze was o opinie na temat tych telefonow lub doradzenie w innych modelach dlaczego je wybrac etc

Nie pisac o iphonach, gs2, galaxy note bo nie mam kasy na nie a iphony mi nie pasuja

Jak wspomnialem cena okolo 750 zl, moze 800.

jak to jest z grami na HD 2?i andka? czy bd mogl pograc w jakies bardziej rozbudowane gry?

czy np pojdzie mi taka gra?

https://market.android.com/details?i...ZHkuZGRhcHAiXQ..

jeszcze jedno czy wp 7 obluguje flasha?

co do karty to czym kierowac sie w zakupie takowej?

bardzo was prosze o jak najwieksza liczbe opinii bo ulatwi mi to podjecie decyzji.

co do hd 2 jestem prawie pewien ale nie wiem co dla brata ciekawego wybrac

Gość malutki688
Opublikowano

refresh... moze sie ktos wypowiedziec?

Opublikowano

Co do HD2:

-Obsługuje 'tego' Androida który ma możliwość zapisu aplikacji na karcie pamięci- jeżeli dobrze pamiętam musi być to jedynie wersja 2.2 albo 2.3 nie pamiętam dokładnie, ew. wyższa.

-Internet w telefonie będzie raczej chodził szybko przez wifi, też mam łącze 6mb's i chodzi pięknie.

-Nie wiem jak jest z tymi płytami głównymi. Moim zdaniem lepiej kupić coś co ma "fabrycznego" Androida, a nie jakieś przeróbki typu właśnie HTC HD2 z Windowsem przerobionego na Androida.

Co do Galaxy S:

-Telefon beznadziejnie wykonany (cały w plastiku, tylna klapka to masakra, wiem bo miałem).

-Brak lampy błyskowej od aparatu

-Nie dostanie oficjalnego Androida 4.0. Oczywiście można wgrywać jakieś romy itp. ale jak masz np. telefon na gwarancji a wgrasz takiego moda tracisz gwarancje.

Co do oby dwóch modeli:

-Oby dwa już są stare

-Jeżeli będziesz chciał pograć w np. GTA III na SGS i HTC HD2 to raczej Ci się nie uda. U kolegi na SGS Gta III nie chodzi, z tego co czytałem na różnych forach to u innych tak samo. Nie wiem jak jest z HD2 ale pewnie też nie odpali bo telefony wyszły w podobnym czasie.

-Na Twoim miejscu zastanowiłbym się jeżeli chcesz telefon do gier to może SE xperia Play? ;)

Ja sprzedałem Galaxy S i kupiłem Xperie Neo V nówkę za 650zł nawet nie włączaną(bardzo tanio, bo koleś potrzebował kasy) i nie żałuję, telefon ładniejszy, lepiej leży w dłoni, GTA III chodzi bez problemu, Android 2.3.4 i dostanie aktualizacje do Androida 4.0, a Galaxy S nie wiem czy dostał już oficjalnego 2.3, pozatym ma lampę, spust migawki, ekran ma mniejszy od SGS bo on ma 4cale a xperia neo ma 3,7 ale ten jest w sam raz.

-Jak będziesz miał jakieś pytania to pisz. ;]

niespamujemy.gif

Uzależniony od zmieniania telefonów xD

Opublikowano

Galaxy S lepszy (:

[font="'trebuchet ms"][color="#000000"][size=7][size=2]Lubie trolle.[/size][/size][/color][/font]

Gość malutki688
Opublikowano

chce kupic oba:P dlaczego lepszy napisz, a nie rzucasz haslem tylko

Opublikowano

Galaxy S lepszy, szybszy procesor i układ graficzny. Gta 3 działa u mnie bez problemu tak samo jak wszystkie gry na 2 rdzeniowe telefony. Galaxy S jest najszybszym jednordzeniowym telefonem, od telefonów z tegrą 2 wolniejszy jest tylko o 5-25%.

Na SGS jest dostępny nieoficjalny android 4.0(instalacja zajmuje jakieś 2 minuty) a w przyszłości według biura obsługi klienta będzie też dostępna oficjalna wersja. Ja bym brał SGS ponieważ jeszcze przez długi czas będzie szybkim telefonem a HD2 od jakiegoś czasu nie radzi sobie z nowszymi aplikacjami i chodzi masakrycznie wolno.

SGS ma bardzo dobry ekran super amoled, który może bez problemu konkurować z ekranem np w iphone 4. Ma świetne nasycenie kolorów i kąty widzenia.

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Gość malutki688
Opublikowano

mam pytanie, czy na adnku mozna ogladac WSZYTKIE FILMIKI w internecie?a nie te tylko na YT tak jak to bylo na symbianie

Opublikowano

Galaxy S lepszy, szybszy procesor i układ graficzny. Gta 3 działa u mnie bez problemu tak samo jak wszystkie gry na 2 rdzeniowe telefony. Galaxy S jest najszybszym jednordzeniowym telefonem, od telefonów z tegrą 2 wolniejszy jest tylko o 5-25%.

Na SGS jest dostępny nieoficjalny android 4.0(instalacja zajmuje jakieś 2 minuty) a w przyszłości według biura obsługi klienta będzie też dostępna oficjalna wersja. Ja bym brał SGS ponieważ jeszcze przez długi czas będzie szybkim telefonem a HD2 od jakiegoś czasu nie radzi sobie z nowszymi aplikacjami i chodzi masakrycznie wolno.

SGS ma bardzo dobry ekran super amoled, który może bez problemu konkurować z ekranem np w iphone 4. Ma świetne nasycenie kolorów i kąty widzenia.

A ja bym troszkę dołożył i kupił Galaxy W. Galaxy W ma procek 1,4GHz i bije na głowę tego całego Galaxy S.

[url="http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4114&idPhone2=3115"]http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4114&idPhone2=3115[/url]. 

91559340492394285824.jpg

Opublikowano

Samsung GT-i9000 Galaxy S

Plusy +

• - lekki
  • - długa żywotność baterii
  • - świetne parametry
  • - wysoka rozdzielczość wyświetlacza
  • - duży wyświetlacz

Minusy -

• -Brak

NIE MA

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A teraz ciekawostka, z nawiązaniem do postu @100Procent.

Telefon beznadziejnie wykonany

Może i tak, ale nie zapominaj, że klapka kosztuje parę zł a gorilla glas jest naprawdę wytrzymałe. Wolałbyś mieć dobrą obudowę a słaby ekran? Zresztą to pozornie jest słabe wykonanie - mi już ten telefon upadł -naście razy na różne materiały i nie ma nawet jednej ryski na klapce, o pęknięciach już nie mówiąc. Z mojej strony powiem tyle - Galaxy S to nadal jeden z topowych smartfonów, ponieważ śmiga na niego każda gra, nawet te z najnowszej półki, jest diabelnie podatny na modyfikacje (porty ICS'a choćby) i ma piękny ekran, który nadaje sie zarówno do grania, jak i oglądania filmów. Nie myśl chłopie, kupuj SGS!

@NetBeans. SGS nigdy nie będzie miał oficjalnej aktualizacji do Ice Cream Sandwich, wyszedł jedynie tzw. Value Pack czyli wersja softu oznaczona numerem JW4 - ona zawiera w sobie niektóre elementy z Androida 4.0, m.in. face unlock. Czystego systemu oficjalnie nie będziemy mieć nigdy :)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...