Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie? Co? I jak? Kolonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc - ssiemka. Mam pytania dotyczące kolonii.

Pierwsze. Wiem, że nie można mieszkać z dziewczynami w jednym pokoju. Dało by się coś zrobić? Chciałbym tak z moją dziewczyną , ale nie wiadomo. Jak można to "zmienić" itd, myślałem, żeby coś rodzice napisali, ale nie jestem pewny.

Drugie. Jeżeli wezmę 500 zł to wystarczy mi na 12 dni?

Trzecie. Można brać laptopa?

Czwarte. Czy wychowawcy kampią na korytarzach w nocy?

Piąte. Co ogólnie można tam ciekawego robic ;)

76561198034810506.png

Opublikowano

Wiem... Niestety to nie ja wykupilem. Chrzestny juz zamówił. ... więc muszę jechać. To jest coś al'a prezent na bierzmowanie, które będę miał w maju chyba. Rodzice i tak mnie z domu wypędzają.. - bo albo siedze przed kompem - albo wychodze o 8 z domu i wracam o 23

76561198034810506.png

Opublikowano

Aha, ja nigdy nie byłem na koloni ale kumple byli i co nie co mi opowiadali:

1. Raczej wam nie pozwolą mieszkać z dziewczynami w pokoju.

2. Powinno wystarczyć.

3. Można o ile w pokojach w których będziecie będzie dostęp do prądu, w innym wypadku to nie ma sensu.

4. Niektórzy "kampią" ale tylko do pewnej godziny.

5. Oczywiście spożywać alkohol (nie radze brać trawy, za alko tylko pokrzyczą, za trawe na psiarnię odrazu) a poza spożywaniem alkoholu można sobie robić jaja wieczorami ;)

beztytuuznsq.png
Opublikowano

Kolonie są zajebiste.

Co do wspólnego mieszkania to nie, jedynym wyjątkiem byłoby to, że bylibyście wychowawcami i po ślubie

:)

Co do laptopa to raczej nie odpowiadali by za zgubę, a jak byś miał "idiotów" w pokoju to lipa.

Nie lepiej odkładać na wyjazd w góry/w lato n mazury we dwoje? Moim zdaniem to lepsza perspektywa

:D

Albo pod namioty ^ ^ Fajne są takie wyjazdy

Opublikowano

1. (lol) chyba zglupiałes - nie pozwola ci. 2. 500 zł ci wystarczy na łajcie. 3. Nie opłaca sie brac laptopa. 4. Tak kampia ( od tego tam sa ) 5. Mozna wiele czynnosci porobic xD

316rfbqr.png

Opublikowano

1. nie pozwola ze wzgledu na ?dziecko z dzueckiem spalo , dziecko zmajstrowalo? tak nazywa to moj ksierzulek , lub pozwola ale tylko do pewnej godziny i powiedza zebys poszedl do suebie , bo przewaznie sie u dziewczyn siedzi.

2.To zalezy czy szanujesz pieniadze i nie wydajesz ich na byle co , ale po mimo to powinno wystarcZyc.

3. Zapewno mozna ale bedzie tyle innych zajec ze bedzie tylko kula u nogi (bedziesz sie bal zeby nikt nie ukradl , nie popsol sie).

4.kampia , ale wkraczaja tylko wtedy gdy jest za glosno.

5.zazwyczaj poker na fanty , granie w butelke <3(wiem , ze masz dziewczyne , wtedy tylko wy sie lizecie) , zazwyczaj wszystko sie na spontanie wymysla. P.S mozna konia walic o_O

97ky69.gif

"Służę pomocą , nie na każde zawołanie "

Opublikowano

Więc - ssiemka. Mam pytania dotyczące kolonii.

Pierwsze. Wiem, że nie można mieszkać z dziewczynami w jednym pokoju. Dało by się coś zrobić? Chciałbym tak z moją dziewczyną , ale nie wiadomo. Jak można to "zmienić" itd, myślałem, żeby coś rodzice napisali, ale nie jestem pewny.

Drugie. Jeżeli wezmę 500 zł to wystarczy mi na 12 dni?

Trzecie. Można brać laptopa?

Czwarte. Czy wychowawcy kampią na korytarzach w nocy?

Piąte. Co ogólnie można tam ciekawego robic ;)

1. <Facepalm> chcesz się podupczyć to zapomnij. Do podupczenia jedzie się na własne wczasy, a nie jakieś kolonie. Kolejna sprawa to, że wychowawcy są odpowiedzialni za was i wasze wyczyny. Jeśli dziewczyna zajdzie w ciążę (przykładowo) to wtedy wychowawca ma nieźle przesrane od rodziców dziewczyny.

2. Mnie na koloniach 14 dniowych luzem starczało 200zł . Myślałem po co mi aż tyle. Fast foodów nie jadam i innych gówien z Ameryki też nie jadam. Wole zdrowe i pożywne jedzenie. Na pamiątki starczało spokojnie 20-50zł .

3. Na kolonie jedzie się zabawić, a nie gnić przed laptopem <facepalm>. Jeśli chodzi o deszczowe dni czy wieczór to spokojnie zapewnią wam jakieś atrakcje ew. pogadacie ze sobą i nowopoznanymi ludźmi na koloniach.

4. Co to za idiotyczny termin "kampią". Oni są za was odpowiedzialni gimbusie ... J.w. napisałem zdanie odnośnie podupczenia i podałem przykład.

5. Jak to co ? Na pewno wiele wartościowych rozrywek i można sporo fajnych wspomnień zyskać na tych koloniach. Wystarczy, że nie zabierzesz tego laptopa to sam zobaczysz jak będzie fajnie, a jak już poznasz jakąś ekipę to wtedy kolonie będą udane na setę.

jqeuR.png

Opublikowano

hmm. Więc... można chodzić ale tylko w nocy.. Bo wczesniej wychowawcy sprawdzają tak? Mam 16 lat. W jakich grupach wiekowych będę? 14-16 czy jakieś inne?

Dobra.. laptopa nie biorę. Telefon starczy :D.

Na namiot tez jade, nie wiem czy sam czy z dziewczyną, ale raczej to 2.

Niech ktoś opisze jak wyglądają kolonie mniej więcej xD

76561198034810506.png

Opublikowano

Ok :

Najważniejszy jest sam start. Jak jadąc autokarem/pociągiem pokażesz, że jesteś samcem alfa to jesteś ustawiony, nie daj z siebie żartować (hahahahahaha :P)

Masz rano śniadania zazwyczaj zwiedzanie albo plaża obiado-kolacja i zwiedzanie albo opierdalanie się. Jakieś wesołe miasteczka itd. W zależności od rejony.

śluby kolonijne (nie zawsze) i chrzest.

Jak jedziesz 1 raz to nie przyznawaj się bo Ci zrobią chrzest, a nie zawsze robiliśmy nowym coś miłego :P

Opublikowano

Powiem Ci tak:

1) Możesz się dogadać z opiekunką i do jakiejś godziny możesz siedzieć u dziewczyn, innej szansy nie ma :(

2) Ja przeżyłem za niecałe 150zł i wcale się nie ograniczałem.

3) Na koloniach mieliśmy laptopa od kolegi. Fajna sprawa. Można wieczorem jakieś filmiki pooglądać.

4) W moim przypadku nie "kampili". Tylko w nocy o jakiejś tam godzinie robili obchód po pokojach. Uczucie jak w więzieniu :P

5) W planie na pewno są podane atrakcje. Jeżeli jedziesz nad morze to na pewno po śniadaniu wyjście na plażę, wycieczki, zwiedzania. Wieczorami można w jakieś karty zagrać, pokera, zawody urządzić. Ogólnie nie będziesz się nudzić jeżeli jesteś towarzyski.

Podsumowując - kolonie fajna sprawa

darkness3.png

Opublikowano

1. Jak weźmiesz prezerwatywy i obydwie rodziny coś takie napiszą to chyba tak.

2. Jakbyś wziął 250 zł to by ci wystarczyło.

3. Na własną odpowiedzialność.

4. Do około północy kampią , zależy od której masz cisze nocną.

5. Grać w butelkę , słuchać głośno muzyki , bawić się.

Opublikowano

500 zł... Nie radzę całego hajsu trzymać w pokoju.

Najlepiej na karcie... ew. większość u wychowawcy. (Ostrożności nigdy za wiele).

Pewnie rejs statkiem będzie w programie ^ ^

Ale chłopaku jechać na kolonie z własną dziewczyną? Nie Nie Nie!.

Będzie Ciebie ograniczać na dyskotekach ^ ^ Za moich czasów na dyskotekach nie było podpierania ścian tylko każdy się bawił heh.

Ale skoro już chcesz z dziewczyną to i tak polecam - fajna sprawa (o ile nie masz problemów z nawiązywaniem nowych znajomości).

Ale myślę, że wyjazd z Dziewczyną na domki to fajniejsza sprawa

<3

Opublikowano

Dobra.. Dzięki.. Zmieniamy "temat" na- co ciekawego mozna robic z dziewczyna w domkach letniskowych (Augustow j.Biale) oprocz dymania ^ ^. na kolonie i tak jade... jakos przezyje xD. Hmm teraz pytanie- brac 1000 zł na "wczasy" 16 dniowe w domku? Nie wiem czy mi starczy. Mial ktos juz cos takiego? Bo zawsze ze starszymi jezdzilem wiec....

76561198034810506.png

Opublikowano

ja ylem na koloni w 4 klasie podst i 5 u nas nad morzem i na chorwacji i powiem ci tyle kicha nie ma co

zdecydowalem ze lepiej jezdzic z starymi do Turcji Egiptu Tunezji niz na jakies zadupia ...

A jak przyjade z wakacji to bierzemy Zgrzewke piwa i na Basen lecimy w 5 ;] i jest jazda

Opublikowano

Mi na 2 tygodnie wystarczyło 150 zł ( LOL 500 ? ) , nie pozwolą Ci z laską spać ;) a laptopa nie bierz, bo nie pozwolą używać ( tylko pozwalają fona naładować )

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

Jeżdżę na kolonie od wielu lat :D

więc tak.

1.Nie ma szans ,żebyś mieszkał z dziewczyną , w tym roku była tak tępa kierowniczka ,że jak się z dziewczyną całowało to ona ( nie przesadzasz ?) , więc zależy od osoby ,ale o spaniu możesz marzyć

2.Na luzie 500zł ;) Jeździło się z 200 zł na dwa tygodnie i był luksus ;D jeszcze zostawało na szlugi na droge powrotną ;)

3.Można brać ,ale jak Ci ktoś podpierdoli to oni za niego nie odpowiadają :) Przydatny jest można jakis film looknąć ;)

4.Kampią ,ale jak się dogadasz to masz luzik ,ale oczywiście (zależy jacy są wychowawcy)

5.Jak to co ? Dobrze sie bawić , a jak jest ekipa to odjazd kompletny . Pajacowanie przed kamerą o 4 nad ranem , a potem na śniadaniu kierownik hotelu ogłaszał ,że było takie i takie coś <lol2> , Można poznać zajebistych ludzi ;) ja np. w tym roku w Zakopanym poznałem strasznie przezajebistą kelnereczkę ;) , ogólnie polecam kolonie ;) nowi ludzie , nowe otoczenie . A nie monotonia u siebie w mieście ;)

~Pzdr

OndteAw.png

Opublikowano

Mi na 2 tygodnie wystarczyło 150 zł ( LOL 500 ? ) , nie pozwolą Ci z laską spać ;) a laptopa nie bierz, bo nie pozwolą używać ( tylko pozwalają fona naładować )

To ty byłeś w obozie koncentracyjnym czy na koloniach?

Poza tym autor zmienił wątek z kolonii na domki letniskowe. Możesz wybrać się z dziewczyną na spacer, pozwiedzać okolicę, pójść do jakiejś restauracji na kolacje lub samemu urządzić w domku. Jeżeli blisko jeziora to nie będziecie się nudzić. Co do kasy - jeżeli będziecie żyć oszczędnie to powinno wystarczyć, bo rozumie, że wyżywienie sami sobie musicie zapewnić?

@UP

Popieram. Jest ekipa jest przednia zabawa :P

darkness3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...