Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[CZĘŚCI] Jaka grafa z samym radioatorem

Heniut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Potrzebuję najwydajniej możliwej kary, ale fabrycznie bez chłodzenia! Cena max. 300zł. Only AMD/ATI

WAŻNE

Ach... zapomniałem dodać, że może być z chłodzeniem, ale o grubości jak radioator, bo chodzi głównie o to, że mam mało miejsca, a PCI-E jest tak debilnie ułożone przy samym dole tak, że się nie mieści.

Wybieram XFX HD6670. Jakieś sugestie innych kart? Maksymalna grubość karty (z chłodzeniem) podobna (ew. 1cm różnicy) do tej XFX HD6670. (cena zmienia się do 500zł)

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Straszne wymagania masz, kto ci specjalnie będzie sprawdzał oferty kart graficznych z radiatorem czy bez kiedy większość ofert jest zależna od sklepu który sprzedaje albo aktualnej oferty powiedzmy na allegro , sprawdź sam i sobie kup jaka ci pasuje bez tego radiatora. Nikt specjalnie nie będzie szukał w ofertach sprzedaży dla ciebie podzespołów które kosztują praktycznie tyle samo z radiatorem w innych ofertach. Trzeba być głupcem żeby za ciebie zrobić to co możesz zrobić sam

Tak poza tym jakich masz innych aktualnie producentów kart graficznych oprócz tych co chcesz poszukać wykorzystując lenistwo twoje że ktoś za ciebie tobie znajdzie ?

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ogólnie nie polecam karty graficznej bez wentylatora . Sam się o tym przekonałem kiedy jakiś czas temu kupiłem kartę 9600GT 1GB DDR3 z pasywnym chłodzeniem. To miałem latem w upalne dni niezły piecyk do ogrzewania stóp ... Dlatego polecam kupić z wentylatorem.

jqeuR.png

Opublikowano

2x@up

w takim razie po co jest ten dział skoro sam mam sobie szukać

...?

@up

Wiem, ale tylko taką mogę mieć

@topic

Nadal czekam

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

Rzadko kiedy znajdziesz grafile bez chlodzenia (rozumiem ze chcesz kupic do niej chlodzenie, tak wynika z tresci pierwszego postu). Poszukaj na allegro, za taka cene najlepsza jaka mozesz kupic to Radeon HD4870. Niestety nie widze takiej bez chlodzenia na allegro.

Z tresci tematu wynika ze szukasz grafiki z chlodzeniem pasywnym do 300zl. Jesli taka grafike kupisz, a bedzie ona miala wysoka wydajnosc to latem przy temp. powietrza 30-35st. C mozesz ja zalatwic. Mozesz tez kupic jakis syf za ~200zl, wtedy one maja fabrycznie pasywne chlodzenie, ale jak mowilem nie sprawdza sie to podczas upalnych dni. Przykladowo kupisz sobie taka HD5470 z chlodzeniem pasywnym to latem podczas upalnych dni jak bedziesz ja meczyl na maxa zadziala zabezpeczenie i komputer sie wylaczy. Taki grafiki nie moga przekraczac temp. 105st. C, a czesto sie tak dzieje na grafikach z pasywnym chlodzeniem.

Jesli nie zalezy ci na wydajnosci, to z pasywnym chlodzeniem mozesz sobie wziasc jakiegos radeona x300 (cena okolo 100zl) i nie bedziesz muaisl bac sie o to ze sie przegrzeje (jest tak malo wydajna ze nie ma sznas w upale przy max obciazeniu przekroczyc 65st. C)

Opublikowano

Na razie mam HD5670 i jestem zadowolony, ale tylko tymczasowo go mam. Chłodzenie mu zdjąłem i max. temperatura (przy graniu w Dirt'a 2) doszła mi do 81C (gra przez 5h).

Opublikowano

No to tak zle nie jest, tylko trzeba wziasc pod uwage co sie bedzie dzialo latem. Jesli chcesz jakas grafike ktora sie nie grzeje to polecam cos z serii geforce GTS450. Grafiki ati grzeja sie dosyc mocno (te lepsze) wiec przykladowo na HD4870 temperature z wentylatorem na stockowych 30% obrotow podczas gier dochodzi do 80st. C, bez wentylatora na pewno przekroczyla by wartosc maksymalna. Mozesz sprobowac kupic jakas lepsza grafike (nawet takiego HD4870) ale dokupic mu porzadne pasywne chlodzenie, taki jak np. to

http://allegro.pl/chlodzenie-vga-prolimatech-mk-13-i2010399975.html

Niestety, takie cos kosztuje. Tansze pasywne chlodzenie niestety do wydajnej grafiki ATI moze nie wystarczyc.

Opublikowano

Ach... zapomniałem dodać, że może być z chłodzeniem, ale o grubości jak radioator, bo chodzi głównie o to, że mam mało miejsca, a PCI-E jest tak debilnie ułożone przy samym dole tak, że się nie mieści.

Wybieram XFX HD6670. Jakieś sugestie innych kart? Maksymalna grubość karty (z chłodzeniem) podobna (ew. 1cm różnicy) do tej XFX HD6670. (cena zmienia się do 500zł)

Opublikowano

F5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...