Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Najtańszy hosting serwerów minecraft.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dla mnie ovnserver.pl

Jest tani wydajny, ma oferty bardziej "niestandardowe" niż jego konkurenci :)

http://www.ownserver.pl/index.php?opcja=cennik&oferta=41

@UP szybszy .. hihhi

Opublikowano

ownserwer.pl ale koles cos ci napisze... kupilem 20 slotow na miesiac,ok dokupilem 10 slotow do 30 sloty po 1.25zl a jak juz mialem wazny serwer 2 miesiace+ i z 30 40 robilem to po 3zl sloty... wiec..

najpierw kupuj sloty a potem przedluzaj jakbys robil wiekszy serw :)

Opublikowano

Dzisiaj promocja na netshoot - serwery 50% ceny ;)

Sam mam na OwnServer i spisuje się naprawdę doskonale, administracja szybko rozpatruje problemy, crashów nie ma, a wszystko 1.50 za slot ;)

mineserv jest dobrym, acz nowym hostingiem, jednak po e-mailowaniu z administratorem doszedłem do wniosku, że zapisał się na to bez sensu, powtarza się :

"obecnie nie udostępniamy dostępu" "nie dajemy putty"

...

Opublikowano

Z hostingów serwerów MC jak najbardziej 'rządzi' ownserwer.pl - najtańszy i dość wydajny, fajnie się sprawuję - jak najbardziej polecam.

Ostatnio zauważyłem, że VPS też są tanie. Jak na razie zastanawiam się nad vipower.pl, bo kupujemy za 35 zł VPS, 20 slotów no i VPS to zawsze szybko śmiga, nie mówiąc o tym, że można np. Mo'Creatures wgrać, bo nie ma automatycznie narzuconego craftbukkit.jar, ale muszę poczytać co o nich mówią :P

EDIT:

PRZERASZAM!

Vipower oferują VPS za 35 zł, ale nie można na razie na nich stawiać serwerów Minecrafta ! Przepraszam, sam nie doczytałem tego.

hollssygna.png

Opublikowano

A mam jeszcze pytanko ... Ostatnio miewam Czeste timeouty przy 20/20 slotach i nie tylko na Full to na ownserver Francja normalka ? Czy może ja mam coś z pluginami?

Opublikowano

A mam jeszcze pytanko ... Ostatnio miewam Czeste timeouty przy 20/20 slotach i nie tylko na Full to na ownserver Francja normalka ? Czy może ja mam coś z pluginami?

Tak to normalne, crashują się serwery i tak dalej. Na ownserver za 1,5 zł zawsze są lagi, pluginy - zależy jakie masz, możesz podać listę, ale raczej to wina hostingu. Jak już się tam kupuje, to nalepiej za 2,5 zł.

ownserver.pl Mam go i narazie nie spotkałem problemów 1.5 zł za slot

Nie polecam, przy francji są lagi ogromne, nawet jeżeli masz serwer bez bukkita.

sygnalo.jpg
Opublikowano

Hmm mam duzo errorów w konsoli a jak pytałem w Pytaniach Technicznych na ownserver.pl otzrymałem taką odpowiedz : Witam, jak może pan twierdzić że to nie wina pluginów widząc samemu że zużycie procesora generowane przez serwer jest 100%. Jest wiele serwerów u nas na hostingu 20 slotowych z pluginami bukkita które utrzymują bez problemu 20 osób, zużycie procesora jest w granicach 60 - 70% u nich. Hmm help ? ;p bo bedziemy sie składac na inny hosting jezeli to faktycznie jego wina Bo to co sie dzieje to massacra 30 zl kosztował wiec to nie fortuna a Ciagle crashe wlaczanie serva itp ... Prosze o odp ;x

Opublikowano

Ja polecam może nie tanią ale dobrą pukawke.pl ale na początek wgraj plugin nolagg bo bez niego mi przy 1 tys tnt nieraz crashowalo serwer ale raczej nikt nie wywala wiecej niz 5 tnt na raz.

Opublikowano

VexWilk, chyba mało wiesz, full serwer 20/20 slotów, lokalizacja Francja na ownserwer.pl chodzi bez lagów, no ale niestety tak to jest, jak się napierd*** z 30 pluginów, to żaden serwer nie wytrzyma.

Serwer na Pukawce kupowałem jakieś 2-3 miesiące temu i były takie lagi, że szok. Nawet jak był jeden gracz, to lagi były takie same. Nie wiem czy się coś zmieniło, ale nie mam zamiaru sprawdzać.

hollssygna.png

Opublikowano

20 dość dużo jeśli bierzesz małą ilość slotów. Zaoszczędź trochę i jakiś lepszy hosting weź, bo lepiej za np. 30 zł mieć porządny serwer niż stracić 15-20 zł na badziewie.

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

@arurb kupiłem ten hosting za 35 zl bodajże ;x A ile pluginów moge dać maksymalnie zeby nie było cofek timeoutów i server chodził 24/7 z ok 1h przerwami ?

• 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja nigdy nie miałem lagów na OwnServer przy full serwerze 30slotów i 25ciu pluginach, serwer leżał w Francji i nikt się nie skarżył, ale też zależy na jaką maszynę się trafi, jak np trafisz na maszynę na której są serwery z 60cioma slotami i full serwery to będą lagi jak ch*j, jednak ja tych lagów nie miałem wiec... ja polecam OwnServer, mineserv tez dobry ale pisze tam ze slot 50gr ale doliczcie sobie jeszcze ram, tam koszt 64mb ram to 1.50zł, więc przemyślcie oferty, ja polecam OwnServer i nigdy nie zmienię zdania.

1340532005-U607977.png

15 postów

30 postów

50 postów

100 postów

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...