Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Laptop, dwie karty graficzne, i brak sterowników? No Problem!

Tzrfan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym przedstawić rozwiązanie tego problemu gdyż sam się z nim dużo zmagałem, a potrzebowałem update'a żeby mi bf3 płynnie chodziło.

NVIDIA

1) Wejdź na

www.laptopvideo2go.com/drivers

2) Wybierz swój system operacyjny.

3) Ściągnij sterownik.

INTEL

1) Wejdź na stronę

http://downloadcenter.intel.com/default.aspx

2) Z menu po lewej stronie wybierz Graphics->Laptop graphics controller i odpowiednią wersję swojego chipsetu.

3) Wybierz swój system operacyjny.

4) Plik który należy ściągnąć ma nazwę Intel? Graphics Media Accelerator (ściągnij najnowszą dostępną wersję).

Instalacja(Windows 7)

1) Uruchamiamy komputer w trybie Awaryjnym

2) PPM na mój komputer>Właść>Menedżer Urządzeń>Karty Graficzne.

3) Wybieramy Karte Graficzną którą chcemy zaktualizować>Aktualizuj oprogramowanie sterownika>Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu sterownika, I podajemy ścieżkę do ściągniętego stera.

Po ukończeniu instalacji uruchamiamy komputer ponownie i cieszymy się grą :).

Umieszczam ten poradnik z tego względu iż niektóre laptopy Asusa z dwiema kartami graficznymi(w tym wypadku mój) potrzebują najnowszego sterownika aby grać bez włączania tzw Białego Ekranu po kilku min rozgrywki. A żeby poprawnie zaktualizować trzeba czekać na wersje sterowników wydaną przez (w moim przypadku) Asusa, i bym się nie doczekał chyba :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...