Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Przestroga przed kradzieżami. ;)

MuFiFnek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Chciałem tu przestrzec zlodziei jak i uczciwych graczy przed kradzieżami kont, oraz ekwipunku. :)

ZAPRASZAM

Zaczynamy ! :>

Moją historię zaczynamy dawno, dawno temu kilka lat temu, gdy powstała ta przecudowna gra Metin2. Wszystko było dobrze w internecie zamieszczono tysiące reklam tejże gry. Powstały serwery Monatyr, Fenix, Obsyldian Twierdza.. Gracze expili, dropili, handlowali. jednym słowem było różowo. W między czasie powstawały ciągle nowe serwery. Graczy przybywało. Zaczęły się tworzyć grupki porządnych graczy. Zaczęli sobie nawzajem pomagać. Młodsze rodzeństwo graczy, ich koledzy, koledzy kolegów, koledzy kolegów kolegów i tak dalej, i tak dalej zaczęli polecać sobie tę grę. Uczciwe grupki osób powiększały się i malały. Gracze odchodzili, dochodzili...

Przenieśmy się do domu pewnego gracza...

Zaczął on grać w metina. Gra wciągnęła go bardzo. Grał wojownikiem. Wszytko ładnie, pięknie poziomy wskakują ekwipunek coraz lepszy. Znalazł kolegów. Grali tak razem. Mijały miesiące. W tym czasie jedni przestawali grać inni dochodzili, a on ufał wszystkim bo nikt go jeszcze nie okradł. Pożyczał itemki innym graczom, oni jemu i wszystko było różowo. Znalazł się jeden rodzynek. Czychając na jego rzeczy, piękne wybonowane, świecą się po prostu cud. Szybko zdobył zaufanie tego gracza. Pożyczył od niego ekwipunek i co?

JAJCO, tu zacytuję mojego kolegę. Najlepszy jego kolega OKRADŁ GO ! jak to się stało? przecież on zawsze wszystko oddawał ! Ja jemu też. ;(

Został kompletnie czysty... bez niczego.. gra traciła sens.. Zgłosił sprawę na policję.

Policja zajęła się szukaniem złodzieja.Okradziony w tym czasie zły, że dał się wrobić sam zaczął okradać ludzi. Tyle że nie byli oni tak mądrzy jak on ! Pomyśleli :

-Tak okradł mnie ... To co ? to tylko gra kilka złotych.. Różnicy nie zrobi. i

Oni nauczeni że sprawiedliwości w tej grze nie ma- sami zaczęli kraść. i Powstał kolejny złodziej. Okradzeni ludzie znów zaczynali okradać innych.

Przysłowie mówi:

jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.

I następni, i kolejni... W tym czasie powstały serwery prywatne. 1782534912381528362 razy więcej punktów procentowych doświadczenia, część graczy przeniosła się właśnie na nie . Uczciwi dotychczas gracze zdobywali doświadczenie, ekwipunek. Zaczęli wymieniać go za bardziej wartościowy na Globalnym serwerze Metin2.pl i byli za to banowani. W między czasie również byli okradani. No bo jak to wymienić ! Okradli mnie ... Jak to złoszę do teamu to mnie przecież zbanują a jemu nic nie zrobią ;/ na policje nie pójdę bo zanim oni to wyjaśnią to ruski rok minie ;/ Koło się zamyka .

Wróćmy do zprawy z okradzionym kontem. W okrągły rok policja zatrzymała sprawcę !

http://www.youtube.com/watch?v=aoYH1FDzpBU&feature=related

Oddał ekwipunek dostał mandat i kilka godzin jakichś zakichanych prac na rzecz państwa... I tak oddał rzeczy.. mama zabroniła mu grac w tą grę.

W tym czasie urósł młodszy brat "Ofiary losu" czyli okradzionego gracza. Starszy brat zaczął wmawiać młodszemu, że za wszelką cenę ma nikomu nie ufać wszyscy są głupi i złodzieje. Młody chwycił wszystko co mówił brat. tak powstał wszystkim chyba znany NooB :)

Nic nie wie wszędzie się pcha, on ma pierwszeństwo. Mamy mu pożyczać itemki bo : "MI SIĘ NALEŻY I DOSTANIESZ BANA JAK MI NIE DASZ !". Zachowanie jak u 150-cio letniego mohera w autobusie... Żenada.. Masakra. Tłumacz takiemu 1928306129631 razy to samo a on i tak nie zrozumie, że:

-Nie ma bana za ksucie.

-Za "ready'' w pojedynku, które było ale się młody zagapił.

-Za to, że się mu czegoś nie wytłumaczy.

i 178 innych genialnych rzeczy, które jeszcze wymyśli na poczekaniu. Jeszcze bardziej nas dobijając jak to on zna zasady ortografii...

I nagle z przyjemnej gry stało się bagno. Masakra nie do ogarnięcia. Team nie daje rady, poddaje się. Niedługo już nie będzie normalnych graczy bo pouciekają w pogoni za życiem. zostanie tylko "armia noobów". Nie dajcie się tej większej części społeczeństwa. Złodziejom i "noobom" nie znającym gry. Zawsze poznawaj te nędzne istoty :)

Morał z tej opowieści jest krótki i niektórym znany: pajaca i nooba w dzień, czy w nocy zawsze poznamy.

Koniec

Daj +'ika bo pisałem to dość długo :D Namęczyłem się :)

Gość HollyWSRH
Opublikowano

Była masa takich tematów, po czym lądowały w koszu. To nie ma sensu i tak złodziej będzie złodziejem i dalej będzie kradł.

Opublikowano

Takich poradników było dużo, lecz tutaj się postarałeś... sam napisałeś więc trochę czasu Ci to zajęło.

Oczywiście zostawiam "plusa".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...