Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MultiPointer powtarza się adres

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj wszystkie możliwe ścieżki, np. jeśli 1 wskaźnik jest używany w 3 miejscach (masz 3 wyniki) i mają one różne adresy to spróbuj każdy z nich.

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

już to robiłem, np. przy jednym wskaźniku były 4 mozliwe adresy, przy 3 było pusto, a przy czwartym jedna linijka tak jak w pierwszym okienku od prawej na screenie

Opublikowano

Czy ta gra nie działa czasem w środowisku uruchomieniowym .NET lub JVM ;]? Czy w tej grze wcześniej udało Ci się odszukać adres bazowy?

Jeśli znasz asemblera to możesz przeanalizować miejsce w którym odczytywany jest adres i sprawdzić jak wyliczany jest wskaźnik.

Jeśli nie to spróbuj metodą Pointer Scannera.

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Hmm

1. Używa http://en.wikipedia.org/wiki/Address_space_layout_randomization lub czegoś podobnego

2. Zarządzanie pamięcią jest dużą przeszkodą, tam nie ma stałego kodu poza funkcjami, ich miejsce w pamięci może zostać przeniesione w dowolnym momencie. Nie zagłębiałem się w .NET tak więc nie powiem Ci jak to wygląda, nie wiem czy w ten sposób można dobrać się do wskaźników.

Ale ROM chyba nie był pisany w środowisku .NET Framework, looknij na PW.

kwoh2cmd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...