Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gwaracja

MassKnight

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już jakiś czas temu zepsuł mi się laptop, ale na szczęście (lub nie) był na gwarancji. Oddałem go i okazało się ,że karta graficzna mi się spaliła. Wymienili na nową nie na taką jaką miałem, czy nie powinni wymienić na taką jaka była? Kompletnie nie pamiętam jaka była ta poprzednia bo to było już dawno. Wymienili na Mobile intel ? 4 Series Express Chipset Family jest ona zintegrowana. Na 100% wiem ,że karta była inna ,bo wiem jak chodziły mi gry a jak chodzą teraz... Jeżeli powinni wymienić na taką samą to napiszcie mi co mogę zrobić w takiej sytuacji.

Opublikowano

powinni wymienić na taką jak miałeś a może karta graficzna to nie jest powód zacinania się gry musisz zobaczyć jaką miałeś wcześniej i porównać z tą co masz teraz

Opublikowano

No właśnie w moim pudełku od laptopa nie ma żadnej karteczki z parametrami komputera ani w poradniku. Nie wiem jak sprawdzić jaką miałem wcześniej.

Opublikowano

Masz przecież model, strona producenta

Częśc grafik Intela i Nvidia w ciągu 2 lat ostatnich miała wadliwe pierwsze serie, kiedy trafiają do serwisów wymieniają na poprawione wersje układów, wątpię by dali gorszą narażając się na problemy

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

nie wiem jak ty ale ja mam nalepkę na lapku z tym co mam w środku ale sie odlepiać zaczyna

musisz mieć gdzieś to zapisane a nie ma tego w karcie gwarancyjnej?

Opublikowano

Mobile intel ? 4 Series Express Chipset Family = Intel GMA 4500MHD

Nic cie nie oszukali, nie ma mozliwosci zamontowania innej grafiki niz orginalna, bo ma ona okreslone miejsce do dolutowania na plycie glownej i nie wstawia tam innej grafiki bo plyta by nie ruszyla.

Opublikowano

To co że znalazłeś innego z innymi parametrami, poszukaj SWOJEGO a nie patrz na podobne modele, różnią sie tylko jedną cyferką albo literą w serii i nie są takie same

Jaki masz DOKŁADNIE swój model , na dole na nalepce wszystko pisze łącznie z serią

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...