Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak postawić server na mineserv.eu

Desret

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, postanowiłem napisać poradnik, jak postawić serwer na mineserv.eu

A więc, zaczynajmy.

Krok 1. Kupujemy serwer

1. Rejestrujemy się w panelu, poprzez link:

http://panel.mineserv.eu/index.php?r=site/register

2. Jeśli przyjdzie nam coś na e-maila, wchodzimy w to.

3. Wchodzimy na stronę:

http://mineserv.eu/register.html

i się rejestrujemy, w 'Login konta założonego na panel.mineserv.eu' wpisujemy login, który podaliśmy przy rejestracji wcześniej.

4. Po zarejestrowaniu się, wchodzimy w 'OFERTA' w zakładce 'Nawigacja'

5. Myślimy, który serwer byśmy chcieli zamówić, i jeśli się już domyślimy, patrzymy na jego cenę.

6. Wchodzimy w 'DOŁADUJ KONTO' i wybieramy sposób płatności.

7. Jeśli chodzi o sms, wybieramy ilość craftów, i wysyłamy sms o treści AP.MSV pod podany numer.

8. Logujemy się na konto. Otrzymujemy wiadomość, z kodem który musimy wpisać aby doładować konto.

9. Kiedy będziemy mieli wystarczającą ilość craftów, 'Zamawiamy' serwer w okienku 'OFERTA'

10. Dojdzie do nas wiadomość po maks. 42 godzinach. Ja dostałem na drugi dzień.

Krok 2. Zmieniamy ustawienia

1. Kiedy doszła do nas wiadomość, z IP serwera i datą, do kiedy serwer będzie istniał, logujemy się w panelu.

panel.mineserv.eu

2. Przechodzimy do zakładki 'Servers' a następnie do pod-zakładki 'My Servers'

3. Tutaj możemy go wyłączać, włączać, restarować ile razy nam się podoba. Ale, my wchodzimy do zakładki 'Config files'

4. Wchodzimy w 'Ustawienia serwera', i zmieniamy je dobrowolnie, i klikamy 'Save'

5. Wchodzimy w 'Operatorzy'. Wpisujemy tam swój nick i klikamy 'Save'

7. Jeśli w 'Ustawienia serwer'a' włączyliśmy WL, to wchodzimy w 'Whitelist'a', dopisujemy swój nick i klikamy 'Save'

8. I to w zasadzie tyle.

Krok 3. Pobieramy pluginy - krok nieobowiązowy.

1. Wchodzimy w zakładke z naszym serwerem, a następnie w zakładke 'Plugins'

2. Mamy tutaj wiele plugin'ów do wyboru. Jeśli jakiś chcemy mieć na swoim serwerze klikamy 'Install' bądź 'Unpack'

3. Mamy już plugin'y na swoim serwerze.

Oczywiście, to nie wszystkie plugin'y które są dostępne. Jeśli chcemy mieć inne, musimy mieć np. FileZille. O tym potem.

Krok 4. Chcesz wgrać mapę? Więcej plugin'ów ? - Krok nieobowiązkowy

1. Musimy pobrać FileZill'e (Client!)

[/b]http://filezilla-project.org/download.php

2. Po pobraniu, instalujemy ją. Tego nie będę opisywał.

3. Mamy już zainstalowaną. Wchodzimy w panelu na nasz serwer, mamy tu 'IP' i 'Port'

4. Otwieramy FileZill'e. Klikamy w 'Plik' -> 'Menadżer Stron..'

5. W 'Serwer' wpisujemy to IP, które mamy na stronie z panelem. (Nie IP naszego serwera minecraft!)

6. W 'Port' wpisujemy ten port, który mamy podany w panelu.

7. Protokół i Szyfrowanie zostawiamy.

8. Typ logowania: Konto

9. W 'Użytkownik' wpisujemy tą nazwę, która jest przy wchodzeniu do 'Files' w panelu naszego serwera, w 'Hasło' to hasło, które mamy do panelu.

10. W 'Konto' wpisujemy nasz nick z panelu.

11. Klikamy 'Połącz'

12. Do folderu 'plugins' możemy przerzucić te pluginy, które pobraliśmy z plugins.bukkit.org a nie ma ich w panelu.

13. Do głównego folderu, możemy przerzucić nasz świat. WAŻNE - musi mieć tą nazwę, która jest w server.properties jako nazwa świata.

W zasadzie tyle. Jeśli poradnik się podoba, proszę o Lubię to.

Proszę o zdjęcie 5%-35%

Opublikowano

35% za taki tut o.0 ? Topic .Temat przydatny dla nowicjuszy ale nie lepiej jest zrobic tuta o wszyskich hostingach ? W oparciu o wiedze innych uzytkownikow?

sygna4.jpg
Opublikowano

@Noobel

Ja kupowałem serwer tylko na mineserv.eu więc nie wiem jak to wygląda na innych hostingach.

@Topic

Refresh

Opublikowano

Taa kupilem ;p ale nie wiem wpisuje wszystko poprawnie (raczej) to co jest w tutorialu a błąd nadal jest. Popróbuje jeszcze pare razy, moze się uda.

Opublikowano

Połączenie nawiązanie, oczekiwanie na wiadomość powitalną...

Przekroczony czas oczekiwania na połączenie

Nie można połączyć się z serwerem

Poradzi ktoś?

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja juz od 4 miesiecy mam serwer na mineserv.eu i jestem zadowolony, a tutorial napisany bardzo dokladnie ;]

pozdro^^

Brakuje tylko mozliwosci wgrania wlasnego bukkita ;/ np z mo`creatures ;D

Opublikowano

Cd. wgrania bukkita, porozmawiaj z administratorem - ja np. mam taką możliwość, co jest uciążliwe, ale jest :P

Bo sam kiedyś stawałem serwer z IndutrialCrasft 2

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

ja tam nie mam zakładki plugins gdzie one są ??

Moje TuTki
[Team Fortress2]

http://www.mpcforum.pl/topic/539257-tutjak-zdobyc-bron-za-darmo/

Jeśli ci pomogłem proszę daj "Lajka"
deadspace2signaturebylz.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bo pewnie masz najnowszą wersję, na której nie ma pluginów.

5. W 'Serwer' wpisujemy to IP, które mamy na stronie z panelem. (Nie IP naszego serwera minecraft!)

Nie rozumiem tego :/. Jakie to ma byc IP?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...