Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Włącznik

Darkness111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim! :)

Przed chwilą czyściłem komputer, zmieniłem pastę termoprzewodzącą, wszystko spowrotem podpiąłem na swoje miejsce lecz został mi jeden kabelek, który odchodzi od włącznika. Jest on podpisany "sleep sw" a w miejscu, w którym był jest napis "pwrbtn". Wiem, że oznacza on power button i logicznie myśląc ten kabelek, który mi pozostał powinien tam być wpięty. Jednak gdy go wpinam i chcę włączyć komputer, nic się nie dzieje.

Komputer podpięty do zasilania, wszystko na swoim miejscu tylko ten jeden kabelek mi pozostał. Próbowałem podociskać wtyczki jednak nic to nie dało.

Odpowiedź, która pomoże dostanie nagrodę :P

darkness3.png

Opublikowano

Sleep_sw to przewod od buttona do uspienia komputera. Na plycie pwr_btn to miejsce do podlaczenia kabla od przycisku wlaczania. Podaj jakie przewody wychodza z przodu obudowy (de typu power_sw, reset_sw itp) i jakie podpisy sa pod zlaczami na plycie glownej a powiem ci jaki kabel gdzie trzeba podlaczyc.

Opublikowano

Na płycie głownej masz gdzieś pewnie opisane gdzie podłączyć, wystarczy tam poszukać i wpiąć

Jak masz książeczkę do płyty racz do nie łaskawie zaglądnąć masz rozpiskę wszystkich podpięć i umiejscowienie ich na płycie

Wszystkie kable powinny być wpinane raczej w jednym miejscu, sprawdź najpierw tam gdzie masz ich wpięte kilkanaście w płytę

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Problem rozwiązany. Wpinałem w dobre miejsce lecz kabel zasilający okazał się uszkodzony :)

PS. Książeczki do płyty głównej nie mam :P Na płycie są podpisy jednak gdy wpinałem według nich komputer się nie uruchamiał. Byłem wprowadzony w błąd przez ten kabel...

Tak czy inaczej. Dziękuje za propozycje :)

darkness3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...