Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] W7

Geyosso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jop a więc mam 2 oryginalne windowsy 7 home premium jeden 32 bit drugi 64 bit

Czy podczas instalacji tego 32 bitowego instalator przyjmie mi klucz od tego 64 bit ?

Mam 3gb ramu i uważam że to stanowczo za mało jak na 64 bitowy system gdzie po starcie systemu mam zjedzone 1-1,2 gb ramu, dlatego mam zamiar wgrywać ten 32 bit

Pzdr.

1342269791-U312181.jpg
Opublikowano

jak masz ten 32 bitowy to bezpłatnie możesz tam pobrać ze str microsoftu 64 bitowy

ale jak masz tam 3 GB ramu to lepiej mieć ten 32

Opublikowano

jak masz ten 32 bitowy to bezpłatnie możesz tam pobrać ze str microsoftu 64 bitowy

ale jak masz tam 3 GB ramu to lepiej mieć ten 32

Chyba wyraźnie napisałem że mam zamiar instalować ten 32 bitowy ponieważ mam za mało ramu do systemu 64 bitowego

I moje pytanie brzmi czy mogę wgrać ten 32 bitowy na swoim kluczu od systemu 64 bitowego ...

1342269791-U312181.jpg
Opublikowano

Powtórzyć : NIE BĘDZIE PASOWAŁ

Można go zmienić jak się posiada płytę CD ( tylko wersje BOX windows ), na technecie microsoftu jeśli założysz konto i skontaktujesz sie z serwisem technicznym wymienią ci klucz, dezaktywując stary.

Bez względu jaki masz system będą zabierały tyle samo pamięci

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Drogi panie więc wyjaśnij mi dlaczego system 32 bitowy ma wymagania 1 gb ram a 64 bitowy 2 gb , jeżeli obie wersje zajmują tyle samo pamięci dlaczego wersja 64 bit ma większe wymagania ?

2 : Dlaczego na innych forach i innych stronach ludzie twierdzą że system 64 bitowy zużywa więcej zasobów ( i przedstawiają dowody ) a tylko ty jedeny tutaj twierdzisz że zużywają tyle samo

• Większe wymagania dotyczące pamięci

Struktury danych w programach 64-bitowych mają minimalny rozmiar 8 bajtów (64 bitów). Dlatego zajmują one średnio od 10 do 20 procent więcej niż czterobajtowe struktury danych w programach 32-bitowych. Większe są też wymagania dotyczące pamięci operacyjnej dla 64-bitowego systemu średnio o 15 procent.

Wyjaśnisz to głupiemu chłopakowi z jajowatą głową ?

Mam wrażenie że nie masz pojęcia o czym piszesz ale może mnie wyprowadzisz z błędu

1342269791-U312181.jpg
Opublikowano

@UP

Klucz x64 jest inny niż x32.

Windows 7 x64 o nr 52162 ma zajerestrowany klucz 2222-2222-1111-3333-5555

Windows 7 x32 o nr 23412 posiada zajerestrowany klucz 2131-2354-5431-1453

Opublikowano

Po cholerę patrzeć na zużycie zasobów kiedy ma sie tyle pamięci operacyjnej dostępnej zwłaszcza że 3Gb to już normal a powyżej obsłuży tylko x64 ( 3,74Gb ), żal ci kilku megabajtów dla nie wiadomo czego ? Ani to nie przyspieszy w żaden sposób systemu.

Co też ma do tego struktura danych w pamięci, skoro i tak mniejsza wydajność będzie na procesorze x86 niż na x64

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...