Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Server No-ip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam pytanie jeżeli mam server ''HAMACHI'' i chcem go przerobić na ''no-ip'' czy muszę robić go od początku, czy mogł bym tylko na stronie routera odblokowac porty itp??

za pomoc oczywiście Lubie to :)

tesspjp.jpg

Założyłem się z kolegą że jak będe miał 1000 - to wygram piwo. Wiec Daj - a pomożesz mi wygrać piwo :)

Opublikowano

Na pewno musisz na nowo skonfigurować system FreeBSD poprzez sysinstall. Porty na stronie routera są more important, tak samo jak firewall w systemie(np zapora Windowsa). Przygotuj się też na to że czasami porty, jest ciężko odblokować, a tu jakaś aplikacja blokuje(np Skype), a tu znowu ISP może. Co do innych rzeczy do skonfigurowania to raczej to wystarczy.

Opublikowano

czyli bardziej oplacało się od nowa serva postawić odrazu no-ip?

tesspjp.jpg

Założyłem się z kolegą że jak będe miał 1000 - to wygram piwo. Wiec Daj - a pomożesz mi wygrać piwo :)

Opublikowano

Ok dzięki wszystkim. Temat do zamknięcia

tesspjp.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...