Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Monitor po nasmarowaniu procka pasta termoaktywna

Budlys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie :( Zdjełem obuduwe,zdjełem radioator,wyjełem procka i go oczyściłem ze starej pasty,Nasmarowałem nową,rozłozyłem po równo i włożyłem spowrotem,włozyłem radiator i włączam kompa... Komp chodzi normalnie... ale nie ma obrazu na monitorze czy możecie mi powiedzieć co się mogło stać,jak na to zaradzić ?

tak...tak.. wiem że nie termoaktywna walneło mi się :D

Opublikowano

Takie coś to raczej po stronie karty graficznej leży, przynajmniej tak mi się wydaje. A czy aby podpiąłeś monitor po tych zabiegach? :P

PS. Pasta termoprzewodząca.

darkness3.png

Opublikowano

Pewnie karte zruszałeś w slocie albo coś musiałeś źle włożyć nie podłączając wszystkiego

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Kabel na 100% dobrze podłączony.

Nie wydaje mi się żebym coś niechcąco odłączy.

GPU nie ruszałem bo to jest jako "Płyta głowna".

Jedyne co odłączyłem to radiator (przynajmniej tak mi się wydaje).

Taa.. Podłączyłem monitor :D

A dziwi mnie mianowicie to że jak nie jest podłączony do komputera pisze żeby podłączyć a jak się podłączy to jest czarny ekran i z zielonej lampi się robi pomarańczowa.

Pomocy !! :(

Opublikowano

Albo pozostaje opcja że uszkodził procesor w czasie czyszczenia. Nie było mowy nic w jakiej ma go obudowie

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Problem z procesorem. Odłącz go i podłącz jeszcze raz. Ew. uszkodzony.

Miałem tak samo, gdy uruchamiałem komputer bez procesora. ;)

1567846744.png
Opublikowano

A nie wyciagales przypadkiem ramu?

Bo czasami tak jest, ze wystarczy ramy zamienic miejscami i monitor zaskakuje :)

ps. sorki za.bledy telefon :P

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

To że nie ma teraz obrazu, przyczyn może być dużo. Monitor przestaje wyświetlać komunikat jak podłączysz go do pierwszej lepszej karty. Tak jak UP napisał zrób. Jak nie pomoże to napisz jaki masz BIOS i jak masz głośnik w PC to powiedz ile razy piszczy. Spróbuj jeszcze zrestartować BIOS przez wyciągnięcie baterii albo przestawienie takiej no co się piny zwiera :D nie wiem jak to się nazywa. Możesz jeszcze spróbować podłączyć swoją kartę graficzną do innego kompa, jak nie będzie działać to pewnie karta do wymiany.

obraz24.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...