Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pyt] Zmiana systemu laptop

krystek1309

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam laptopa Toshiba satellite l500d-149 z wgranym windows 7 home premium (naklejka z licencją jest na spodzie sprzętu). Oczywiście w zestawie nie otrzymałem żadnej płyty i na początku nie zrobiłem recovery disc. Komputer strasznie zamula. Czytałem gdzieś na forum, że jeżeli sciągnę 30 dniową wersje win 7 enterpsrise i usunę z niej plik ei.cfg to mam do wyboru podczas instalacji wersję systemu. Sterowniki wszystkie zgromadziłem, są także na stronie producenta. Czy to będzie bezpieczne czy lepiej się za to nie brać. P.S mam także komputer stacjonarny i wiele razy go formatowałem bez żadnych problemów(win XP z płyty).

Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

18706.png
Opublikowano

Ew. możesz pożyczyć od znajomego płytę z tą samą wersją i wpisujesz swój klucz.

Jest jeszcze jedna możliwość ściągnąć kopie tego windowsa tą samą wersję i wklepać swój klucz ;).

@ UP

Może on chce się pozbyć Recovery bo zawiera mnóstwo shitu i triali 60dniowych ?

jqeuR.png

Opublikowano

Ten syf zawsze da sie usunac :)

Jesli chcesz w 100% miec legalna wersje musialbys dzwonic do microsoftu, ze chcesz przeinstalowac system z innego nosnika, podawac im rozne klucze i numery zeby oni twoja aktualna wersje wyrejestrowali i zarejestrowali nowa, zeby potem system nie krzyczal czegos w stylu padles ofiara nielegalnego oprogramowania.

Opublikowano

Wersje OEM preinstalowane nie obowiązuje licencja na zmiane klucza i urządzenia. Może być tylko instalowana na urządzeniu do którego została przypisana. Każda inna wersja systemu z płytki CD nie będzie już oryginalną instalką systemu mimo dobrego klucza.

Support takich wersji nie pokrywa umowa licencyjna i dokładnie to co piszesz może być odpłatne.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Po znalezieniu partycji recovery wszystko już poszło łatwo. Syf z toshiby już usunięty i laptop działa tak jak powinien. Temat do zamknięcia.

Wszyscy dostają lubię to i 5*

18706.png
Opublikowano

Tak przy okazji, trialówkę systemu można mieć legalnie dodatkowo przez 5 miesięcy, wystarczy w cmd wpisać jak system żąda rejestracji slmgr -rearm

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...