Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak pobierać ze steama z maksymalną prędkością

gawciux

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem. Od kilku miesięcy mam zaniżony transfer na steam, wcześniej mi to nie przeszkadzało bo patche do call of duty mało ważyły, ale teraz gry kupiłem sobie CS:S stało się to uciążliwe. Cały czas ściąga z prędkością 70~100KB/s przez 3 dni przy necie 7Mb inne programy z przeglądarek ściągają mi sie nawet po 680~750KB/s czy jest coś co może zaniżać ten transfer?

Opublikowano

Steam > Widok > Ustawienia > Pobieranie + CLOUD > Region pobierania Poland, Przybliżona prędkość Twojego łącza; ustawiasz na maxa.

Opublikowano

@2up 200mb/s to co ty za neta masz jak taki transfer osiągasz?

@up niestety to nic nie pomaga nadal ściąga 80~90 KB/s

Opublikowano

Ależ może być przeciążony .. również to zależy od pory dnia.W dzień kiedy dużo ludi coś ściąga ja też mam słabą prędkość pobierania a w nocy dochodzi mi do 200 mb/s ..

Ładny kit z tym pobieraniem 200mb/s tyle to nawet w Japoni nie ma, a jest krajem wysoko rozwinietym pod względem technologii.

@ TOPIC

Teraz trwa ta promocja więc dużo ludzi kupuje gry i ściąga od razu. Radziłbym Ci pobierać tak po północy. Dodatkowo zobacz czy ustawiłeś w opcjach odpowiednią prędkość Twojego internetu. Ja mam opcje >10mb . Gdybym dał mniej to słabszą prędkość bym miał.

Ja mam ustawione Germany Berlin albo UK London . Z tych dwóch osiągam dobre prędkości.

jqeuR.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To tylko wina servera, np. gdy ja coś ściągałem to w godzinach popołudniowych miałem transfer max 400kb/s a gdy zostawiałem na noc ok. 2 wto wyciągałem prędkość maxymalną okolo 2mb/s

ravensygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...