Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Skróty na dolnym pasku [w grze]

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Piszę to pytanie, gdyż chcę się dowiedzieć, co oznaczają skróty, pod które przypisuje się dane rzeczy na pasku zadań.

Wiem, że 1 to 1, N1 to na numerycznej 1, ale ta reszta ? M2, M3, -M2, -M3, RM8 ITP...

Proszę o odpowiedź z całą rozpiską, jak włączyć dany skrót.

Będą Lajki.

Pozdrawiam,

Lon333ly.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Prosiłem o wymienienie WSZYSTKICH. Zrób jakąś listę, ale miej 100% pewności, że podałeś mi wszystkie.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

RM8 - i tym podobne to dodatkowe klawisze których nie ma na zwykłej klawiaturze.

M2, M3, -M2, -M3 - Myszka, M2 - góra, -M2 dół, M3 prawo, -M3 Lewo

OndteAw.png
Opublikowano

Mam po bokach sporo nietypowych "klików". :P

Albo może ktoś by mi dał zdjęcie z Google takiej klawiatury i zaznaczył (najprościej w paincie) na jakiś kolor te przyciski ? :D

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Wszystkie przyciski, które masz na klawiaturze możesz sobie skonfigurować. Tak samo z myszką, jeżeli masz dodatkowe przyciski czy choćby scroll możesz go skonfigurować.

Nie ma co robić zdjęć, ustaw wszystko pod swoje upodobania.

Opublikowano

Ja radzę wejść w opcje -> sterowanie i ustawić jak się podoba, a nie kombinować ze zdjęciami i męczyć ludzi.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

@benq - spam, to samo napisał Googlus.

To nie jest męczenie ludzi, pajacu, tylko prośba. Dla chętnych..

Mimo tego, chcę nadal odpowiedzi, albo zdjęcia tego klawisza na jakiejś klawiaturze, bo póki co, to tak powiem - gówno żeście mi wytłumaczyli. :P

1389638202-U295319.png

Opublikowano

@benq - spam, to samo napisał Googlus.

To nie jest męczenie ludzi, pajacu, tylko prośba. Dla chętnych..

Mimo tego, chcę nadal odpowiedzi, albo zdjęcia tego klawisza na jakiejś klawiaturze, bo póki co, to tak powiem - gówno żeście mi wytłumaczyli. :P

Wytłumacz mi po co Ci to wiedzieć, dodatkowo to pytanie nie ma nic wspólnego z BFH, także nie dziw się, że nie otrzymałeś satysfakcjonującej odpowiedzi.

Nie pisz nam, że niczego się nie dowiedziałeś gdyż co to m1,m2 itd. Już wiesz.

@down

Nie, to że możesz podpisać jakąś funkcję z tego przycisku do gry, jest jak dla mnie zbyt małym powodem aby pytać o takie rzeczy w dziale BFH. Przejdź do innego działu, przeznaczonego na takie zagadnienia, tam na pewno otrzymasz odpowiedź szybciej niż tu.

Opublikowano

M2, już wiedziałem, że to "rolka" na myszce. M3 to dwa pstryki na lewym boku mojej myszki, tylko... M1, i chyba M4.

Ależ oczywiście, że ma coś wspólnego z BFH. Jaki klik jest pod tym skrótem - właśnie to. No i proszę o wytłumaczenie mi, gdzie on jest, czy tam pokazanie mi na jakiejś miniaturce z GOOGLE i zaznaczenie kolorem tego przycisku. Nie dziwię się, że nie otrzymałem odpowiedniej odpowiedzi. Gdy ktoś mi nie pomoże, a nie tylko mi to przecież nie ma się co dziwić, tylko czekać, aż ktoś może pomoże.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Nie ma w czym ci pomagać bo z tego co kojarzę to standardowymi przyciskami są od 1-0, więc aby pytać o inne musiałeś je zmienić... A co do mojego "spamu" to jest on jedynie wyjaśnieniem na odpowiednim poziomie inteligencji, specjalnie dla twojej "pajacowatej" osoby.

Wystarczy, że będziesz zmieniał, a wszystko się wyjaśni.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Spam , spam i jeszcze raz spam jak dla mnie cls. :) Bo Już wytłumaczone :)

Ja radzę wejść w opcje -> sterowanie i ustawić jak się podoba, a nie kombinować ze zdjęciami i męczyć ludzi.

Opublikowano

Dla Ciebie close, ale o tym ja zadecyduję, bądź mod/kidmod.

Nie wytłumaczone, poczekam, może ktoś mi powiem.

Chcę i tak sobie nową klawiaturę kupić, bo na mojej nie mam juz 8 nakładek na klawisze, od razu bym sobie kupił z tym przyciskiem.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Hm , ale jest wytłumaczone bo Kolega @up powiedział co i jak robić i je zmieniać ;) A co do Moderatora to proś Team jak tak bardzo chcesz żebym był Kid lub Moderator <3

//Spam | RaVneS

Opublikowano

Dobra, widzę, że nie możecie się do mnie dogadać. Piszecie różne rzeczy, ale sedno każdy olewa.

A "bądź" było w znaczeniu "lub".

Na Moda się moim zdaniem nie nadajesz.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Gościu kombinuj np masz na myszce 2 dodatkowe "kliki" to wejdź w opcje sterowania i sobie sprawdź , który to który a nie zakładasz durne posty close.

Opublikowano

m2 to "kliknięty" scroll. Wiem, bo sam używam. Co do RM8 to jesteś pewny że tam tak jest napisane,a nie RMB?

No może i jest RMB. W takim wypadku, który to "kilk".

Gościu kombinuj np masz na myszce 2 dodatkowe "kliki" to wejdź w opcje sterowania i sobie sprawdź , który to który a nie zakładasz durne posty close.

Close ? Już mówiłem wcześniej to samo Trolowi. Ja decyduję o tym, czy temat ma być close, czy nie, lub mod/kidmod.

W tym wypadku Ty założyłeś durny post.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

No może i jest RMB. W takim wypadku, który to "kilk".

Close ? Już mówiłem wcześniej to samo Trolowi. Ja decyduję o tym, czy temat ma być close, czy nie, lub mod/kidmod.

W tym wypadku Ty założyłeś durny post.

http://wiki.blender.org/index.php/Doc:PL/2.4/Manual/Interface/Keyboard_and_Mouse

Opublikowano

OMG, Googlus, nareszcie, na to czekalem. Browka z pizzą stawiam. ;] Oprócz tego, Lajki przez kilka dni. Uh, ale mnie ucieszyłeś. Jesteś wielki ! :D

xamzio, bądź ktoś inny - close proszę.

@down

Nie, to że możesz podpisać jakąś funkcję z tego przycisku do gry, jest jak dla mnie zbyt małym powodem aby pytać o takie rzeczy w dziale BFH. Przejdź do innego działu, przeznaczonego na takie zagadnienia, tam na pewno otrzymasz odpowiedź szybciej niż tu.

No, miałeś rację jednak, że to nie związane z BFH, chociaż byłem tego pewien.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Hm , ale jest wytłumaczone bo Kolega @up powiedział co i jak robić i je zmieniać ;) A co do Moderatora to proś Team jak tak bardzo chcesz żebym był Kid lub Moderator <3

A może autorowi tematu wpadnie jeszcze jakiś problem ? Czemu miałby zakładać nowy temat, skoro ma ten ?

Zamknę, gdy będzie trzeba. Zaufaj.

Zamykam na prośbę ;}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...