Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem & pytanie]

Veygr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem na serwerze dedykowanym z systemem FreeBSD. Serwer tam ciągnie dość dużo procka jak na daną ilość graczy.Do tego korzysta max z 1 rdzenia (125% - 1,25 rdzenia), a serwer ma 4 rdzenie co widać na SSie. Przy robieniu SSa było 20 osób.

Parametry serwera:

Procesor Intel i5 4x 2,66+ GHz 64 bity GigaEthernet

16 GM RAMu

Dysk 2TB

Internet 100MB/s

SS z SSH:

ssh.jpg

I taka sprawa. Chciałbym serwer MC przenieść z SQLlite na MySQL, tylko potrzebuje info gdzie dokładnie podać jemu parametry do konta w SQLu. Nie piszcie jak to w SQLu zrobić tylko w pluginach gdzie wstawiać parametry do połączenia.

Opublikowano

Od Geoninga:

#!/bin/sh
java -server -Xincgc -d64 -Xms4096M -Xmx4096M -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:+AggressiveOpts -jar minecraft_server.jar nogui

Ten gdzieś znalazłem:

#!/bin/bash
java -d64 -server -Xincgc -Xms4G -Xmx4G -XX:SurvivorRatio=16 -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:+AggressiveOpts -jar minecraft_server.jar nogui

A ten to prawie od początku mam:

#!/bin/sh
java -Xmx4096M -Xms4096M -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:+AggressiveOpts -jar minecraft_server.jar nogui

Używałem wszystkich. Zawsze odpalane na screen.

Opublikowano

4GB RAMu na tyle osób chyba powinno wystarczyć.

Usunąłem 500MB mapy, pomogło i to sporo.

Jaki jest najlepszy plik do odpalenia serwera i co oznaczają wszystkie parametry?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...