Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]12 GB RAM,DOSTEPNE 3,25

lmRaban

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznijmy od teko że mam 12GB ram a mi pisze że mam dostępne 3,25GB czyli coś nie tak ... Mam Windows 7 Ultimate x64 czyli powinno przynajmniej 8GB wyszukiwać ... Pomóżcie plis

Dane komputera:

Nazwa systemu operacyjnego: Microsoft Windows 7 Ultimate

Producent systemu operacyjnego: Microsoft Corporation

Producent systemu: Gigabyte Technology Co., Ltd.

Model systemu: M52LT-D3

Typ systemu: x64-based PC

Procesor: AMD Athlon II X4 640 Processor, 3000 MHz, Rdzenie: 4, Procesory logiczne: 4

Wersja/data systemu BIOS: Award Software International, Inc. F2, 2010-06-14

Wersja SMBIOS: 2.4

Zainstalowana pamięć fizyczna (RAM): 12,0 GB

Pamięć Komputera: 940GB

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GT 430

SS:

fhsksddgsdagdsfg.png

1356662203-U334301.png

Opublikowano

Pomyliły ci się działy. Napisz do Moderatora aby usunął temat, bo dostaniesz Perma.

S a t i l i o n - E d i t i o n

Opublikowano

Miałem to samo. Wchodzisz w Start> Uruchom(te białe pole na dole)>wpisz msconfig, przyciśnij Enter. Wejdź w zakładkę "rozruch". Teraz masz takie coś Windows 7)C/.. bla bla. Niżej masz Opcje Zaawansowane. Wchodzisz i po prawej powinieneś mieć zaznaczone "Maksymalna Pamięć" . Odznacz to, Kliknij OK, zresetuj komputer ;). Ja mam 4GB, ale troche zżera to mam 3,75, więc 10+powinieneś mieć. :)

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Miałem to samo. Wchodzisz w Start> Uruchom(te białe pole na dole)>wpisz msconfig, przyciśnij Enter. Wejdź w zakładkę "rozruch". Teraz masz takie coś Windows 7)C/.. bla bla. Niżej masz Opcje Zaawansowane. Wchodzisz i po prawej powinieneś mieć zaznaczone "Maksymalna Pamięć" . Odznacz to, Kliknij OK, zresetuj komputer ;). Ja mam 4GB, ale troche zżera to mam 3,75, więc 10+powinieneś mieć. :)

Nie działa nadal ;/

1356662203-U334301.png

Opublikowano

12288 tyle powinienem mieć a jak dam ok i wracam to mam 0 ,,wcześniej miałem 4.... cos...a jak dam 12100 po zapisaniu daje mi 3908 .......

1356662203-U334301.png

Opublikowano

Tylko jak wyżej napisano, płyta głowna nie obsługuje takiej ilości RAM, mimo że powinna, jak max w niej jest 16 Gb w czterech slotach

Zobacz przy mniejszej ilości pamięci i obsadż tylko dwa gniazda modułami 4 Gb , bo pewnei masz wstawione 3x4Gb albo 2x4 + 2x2Gb

Może tylko zaktualizować w niej bios trzeba.

Może jeszcze wymiana pamięci na Dual Side pomoże.

Jakie pamięci masz zamontowane ?

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...