Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CraftBook - Negacje IC [działa na FalseBook!]

kotkowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnio zauważyłem post ,,Jak zrobić zmianę dnia/nocy na dźwignie'' i postanowiłem zrobić tut o wszystkich tego typu negacjach.

Opisze tutaj te najważniejsze negacje, które każdy powinien znać oraz te mniej znane, ale potrzebne.

1. MobSpawner

Stawiamy blok, a na JEGO ŚCIANIE znak. W drugiej linijce piszemy : [MC1200], w trzeciej nazwę mooba, np. Wolf,Enderman,Zombie, a w czwartej ilość moobów do wyspawnowania. Do znaku podłączamy redstone, zakończony dźwigienką. Najlepiej w linii prostej. Po pociągnięciu dźwigni, NA BLOKU spawnują się wybrane mooby.

2. ItemSpawner

Przydatne na ,,Darmowe EQ dla początkujących'', wszystko odbywa się podobnie jak MobSpawner, stawiamy znak na ścianie. W drugiej linijce piszemy: [MC1201]

w trzeciej nazwę lub ID przedmiotu, np: 271 (drewniana siekierka). A w czwartej linijce ile itemów ma wyspawnować znak. Podobnie jak z moobami, itemy spawnują się na górze bloku.

3. ZeusBolt

Przydatne na eventy, admin siedzi w podziemiach, ciągnie za dźwignie i przypala graczy ;D

Na bloku stawiamy znak z napisem [MC1203]. Podłączamy redstone w linii prostej, stawiamy dźwignie i ciągniemy. W blok uderza piorun.

4.Time Control

Stawiamy blok, na jego ścianie znak z napisem [MC3231], ustawiamy redstone i dźwigienkę. Dźwignia ustawia poranek/wieczór w zależności od tego, w którą stronę pociągniesz.

Jeszcze mała negacja, która pozwoli robić tajne przejścia na pistony.

Po DRUGIEJ STRONIE BLOKU (ta ukryta część) stawiamy znak z napisem [x] w drugiej linijce. Obok stawiamy guzik,dźwignie, w zależności od potrzeby. Klikamy prawym na blok z drugiej strony, dźwignie obok znaku [X] powinny się przesunąć (ON-->OFF, OFF--> ON) sprytne na tajne przejścia.

Przepraszam że chaotycznie opisane, ale jestem zmęczony, dużo pracowałem...

76561198044975849.png

Best Member

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...