Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum]Animacje - Flash I Pivot. Święta Dwójca :p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

JAK NIE CHCESZ ANIMOWAĆ TO NIE CZYTAJ ŻEBY POTEM SPAMOWAC

Chcesz Animować? Więc zrobiłem ten temat specjalnie dla ciebie... Istnieją 2 programy - Pivot i Macromedia Flash. Na początek radze spróbować Pivota ;) to dobry Trening. Jeśli już znasz tajniki animacji w Pivocie możesz zabrać się na Flasha. Flash służy do robienia Animacji, Stron w Necie, Programów (Gier), i obróbki Filmów. Najpierw opowiem o prostszym Pivocie.

Pivot

Opis > Prosty program służący do Robienia animacji (rozgryza się go w ok tydzień, ale Pr0 stajesz się dopiero za ok 2 lata.) Animuje się stickmany (Można tworzyć własne) Najnowsza wersja to 3.1... Polecam 3.0, to to samo, ale 3.0 jest bardziej stabilna. Istnieje także wersja 2.2.5, której używają tylko n00by, albo Weterani. Program jest darmowy. Polecam strone Droidz.org bo oni zrobili Pivota i jest to najbardziej rozbudowana strona o Pivocie w sieci.

Pivot download Mirror #1 >> hxxp://www.softmania.pl/?d=files&a=get&item_id=1755

(zamiast hxxp wpisz http)

Macromedia Flash 8

Opis > Profesjonalny program do Animacji i robienia aplikacji SWF. Za pomocą tego programu można stworzyć wszystko... nawet system xD. Animuje się rysując kolejno każdą klatkę. Praca jest bardzo monotonna i bardzo owocująca (3 minutową, dobrą animacje robi sie ok 3 tyg do 2 mies.) Nauka flasha zajmuje czasem całą młodość. Moim zdaniem najlepsza strona z Animacjami i Supportem to Stickpage.com i FlashKit.com. Obecnie można używać Adobe Flash CS4, który jest nowszą o 4 lata wersją. Tylko utrudnia prace... Pamiętaj! Najpierw Pivot - Potem Flash.

A tutaj Miniminiminimini Tutek ;)

flashtut.th.png

Macromedia Fx 8 Torrent Download #1 >> hxxp://torrents.thepiratebay.org/3651638/Macromedia_Flash_8_Pro_-_Windows.3651638.TPB.torrent

Macromedia Fx 8 Torrent Download #2 >> hxxp://torrents.thepiratebay.org/4799573/Macromedia_Flash_8_with_serial_code.4799573.TPB.torrent (MEGA szybki)

Macromedia Fx 8 DEMO #1 >> hxxp://www.download.net.pl/d8547/macromedia-flash/

(zamiast hxxp wpisz http)

Mam nadzieje że się podoba. ~ Pay2Play (Arminator) :)

Jestem fajny i robie tekstury. :3

Opublikowano

Supcio 5* dla ciebie

obraz.png

98% Idiotów czyta ten podpis z ręką na myszce..

Noo już nie ściągaj tej łapy ;)

STRZELASZ W HEADA I MASZ DEDA JEDEN SHOT JEDEN KILL TO NIE HACK TYLKO SKILL

POMOGŁEM DAJ 5*

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...