Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Wszystko o mączce kostnej

Kuaczi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w tym poradniku chciałbym przedstawić wam zastosowanie i nie tylko mączki kostnej. Wiem, że wiele osób zna zastosowania tego przedmiotu, lecz okazuje się, że nie wszyscy.

1. Mączkę kostną można otrzymać w jeden sposób (grając na survivalu bez komend i innych wspomagaczy). Otrzymuje się ją z kości szkieletów, można je zdobyć zabijając szkieleta. A następnie kość którą mamy musimy przetworzyć.

123uqh.png

2. Mączkę kostną można użyć jako barwnik oraz nawóz. Myślę, że każdy wie jak się używa barwinków, więc przejdźmy do zastosowania numer 2, czyli nawóz.

3. Nawóz można użyć na przedmiotach takich jak: grzyby, nasiona (wszystkie rodzaje), drzewa, oraz na grass dirt. Wszystkie te przedmioty (oczywiście oprócz dirtu) trzeba najpierw posadzić.

4. Nasiona oraz drzewa wyglądają tak samo jak bez użycia mączki. Tylko, że nie trzeba czekać.

5. Grzyby wyglądają w następujący sposób:

1234zp.png

Dziękuję, za uwage. Wszystkie błędy piszcie w postach pod tematem, postaram się je poprawić i na przyszłość nie popełniać.

Opublikowano

No , kilka sugestii z mojej strony :

1.Grzyby po posadzeniu na np. cobble lub dirt (nie grass) i po nawożeniu mączką kostną NIE UROSNĄ !

2.Napisałeś dirt , a dirtu się nie da nawieść tylko grass !

3.Posadzone nasiona : Melony , pszenica , dynie ! (wyjątek stanowi brodawka netherowa)

4. Gdy posadzimy sapplinga koło klocka dirtu na tym samym poziomie co sam sapling to wówczas sadzonka NIE UROŚNIE ! A mączka kostna będzie się marnowała

I to wszystkie moje sugestie ^^ Popraw to a na chęci like leci !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...