Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Problem przy uruchamianiu serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Reinstallowałem ostatnio mysql bo coś się zrąbało. Jest zainstalowany od nowa, wcześniej serwer się włączał, a teraz wyskakuje mi taki błąd przy włączaniu

Starting Database ..
Real Server
Log Offlog_file_delete_old: stat: No such file or directory
mysql_real_connect: Access denied for user 'mt2'@'localhost' (using password: YES)
  failed, retrying in 5 seconds

Starting Auth ..
PUBLIC_IP: (MOJE IP) interface em0
HOSTNAME: auth
mysql_real_connect: Access denied for user 'mt2'@'localhost' (using password: YES)
cannot open direct sql connection to host: localhost user: mt2 db: common
cannot start server while no common sql connected

Starting CH 1 ..
PUBLIC_IP: (MOJE IP) interface em0
HOSTNAME: channel1
cannot open direct sql connection to host: localhost user: mt2 db: common
cannot start server while no common sql connected
  failed, retrying in 5 secondsks355804# mysql_real_connect: Access denied for user 'mt2'@'localhost' (using password: YES)

Domyślam się, że serwer próbuje się połączyć z bazą i nie może. Jak na to poradzić?

I dodam jeszcze że to dedyk.

Opublikowano

Zauważyłem też że gmhost i gm list w navicacie chyba są zepsute, bo nie chcą się otworzyć. Proszę jakiegoś znawce o wypowiedź. Mogę dać jakieś ssy tylko piszczie czego. Bardzo proszę o pomoc. A jeśli znajdzie sięosoba która pomoże mi w całkowitym postawieniu serwera, mogę nawet zapłacić. Proszę pisać PW

Opublikowano

Po naprawieniu tabelek w common, co dalej wyskakuje? Connection refused pojawia się wtedy gdy mamy źle wyedytowane pliki na serwerze, najczęściej są to scrachowane tabelki w MySQL.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...