Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem/Pytanie] Xbox 360 Pad PC

FailStunt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj zakupiłem pada od xboxa 360 do pc. Sterowniki zainstalowały się automatycznie.

Jest pewien błąd związany z tym, że drążek prawy nie działa we wszystkich grach (próbowałem COD Black Ops, F3AR, oprócz Batman : Arkham City, a jego odpowiednikiem są klawisze LT i RT które odpowiadają za obracanie się w lewo i w prawo.

Wyczytałem, że są sterowniki naprawiające to, ale takowych nie znalazłem. Proszę o wyjaśnienie dlaczego tak jest.

Znalazłem jeszcze w sieci coś takiego pokazującego działanie pada na pc. zamieszczam screena który przedstawia moment w którym naciskam klawisz LT.

Kreską czerwoną zaznaczyłem co naciskam, a niebieską jaki jest tego efekt.

95218771359502704253.png

Opublikowano

Chodzi właśnie o to że jest zmienione na takie, jakie chce, ale i tak rozglądam się LT i RT. W Black Opsie automatycznie ustawia wszystko, sterowanie jest nawet pokazane z obrazkiem pada, ale nie zgadza się ze sterowaniem w grze.

W Batmanie po wejściu do gry z aktywnym padem jest wszystko ustawione i można grać.

Opublikowano

Nie rozumiem:

Czy chodzi Ci oto:

W batmanie ustawiłeś rozgladanie na drążek,a rozglądasz się LT i RT?

Jak tak to wejdź w ustawienia sterowania i zmień.

image.png 

Opublikowano

Nie, w batmanie sterowanie padem ustawiło się prawidłowo automatycznie. W Cod Black Ops i innych grach trzeba ustawiać ręcznie i po ustawieniu rozglądania na drążek, rozglądam się tylko w lewo i w prawo klawiszami LT i RT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...