Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dedyk Bukkit

Askan221

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wykupiłem sobie dedyka na pukawce, zainstalowałem bukkita wgrałem pluginy (włącznie z AutoSave) i sobie gramy, na czacie wyskakiwały komunikaty Player Saved 3 Wrold Saved, myślałem że się wszystko zapisuje, a tu nagle restartuję serwer i mapka taka jak na początku.Jak to jest z tym AutoSave?

­

Opublikowano

w pukawce z tego co wiem są back up'y (chyba że nie zrobiłeś) jak zrobiłeś jakiegoś Back Up'a to go użyj ;

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

czyli rozumiem że autosave mi jest niepotrzebny, poprostu jak będę chciał serwa zresetować to back-up'a sobie z ftp pobrać i po restarcie wgrać?

­

Opublikowano

AutoSave się przyda bo jak jakiś mod / admin zaznaczy duży obszar i wpisze //set glowstone to masz crash serwera i musisz backupa użyć

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Backup to kopia zapasowa mapy, a autosave zapisuje świat. Spróbuj wgrać ten AutoSave:

http://forums.bukkit.org/threads/admn-autosave-v2-0-1-automatic-world-saves-935.4316/

Opublikowano

Ściągam plugin w formacie .jar i wrzucam na ftp do plugins, restartuję serwer, wchodzę, buduję coś, wpisuję .save, pisze że zapisało, w konsoli wpisuję stop, restart i... dupa ta sama mapa co na początku. :D

­

Opublikowano

Nie musisz wpisywać save. On Ci automatycznie zapisuje świat, ale masz coś nie tak... Poczekaj, aż wyskoczy komunikat world save i potem zrestartuj serwer.

Opublikowano

Więc tak: zbudowałem wysoką kolumnę i ustawiłem na niej spawn, potem było auto world saved, reset serwa i co? Zespawnowałem się wysoko nad ziemią a kolumny nie było :(

­

Opublikowano

Na 100% wina leży po stronie hostingu. Upomnij się jeszcze o gratisowe dni za to, że świat się nie zapisywał i serwer wyłączał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...