Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem

1Lenny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc , chcialem pousuwac zbędne programy i natrafiwszy sie na program akamai czy mozna to usunac? Bo to jest cos zwiazne z netem wiec nie wiem ;/

dlagimba.png
Opublikowano

Cytat z wikipedi

Akamai ("Akamai" jest to hawajskie słowo i oznacza inteligentny i wyrafinowany) jest to jedna z większych firm na świecie zajmująca się przechowywaniem danych i przyśpieszeniem pracy w Internecie. Akamai zarządza około 20% całego ruchu w Internecie. Sieć ta pozwala na coraz większy rozwój i rozszerzanie się dostępności do serwerów. Najbardziej znane są World Wide Web oraz Content Distribution Network. Akamai pozwala na powiększenie swoich zasobów serwerowych, gdy jest to tylko konieczne. Bywa to czasem bardzo potrzebne przy różnego rodzaju transmisjach na żywo, czy też przy konieczności przechowywania plików tzn. muzyki, grafiki, filmów.

Cos związane z netem, lepiej tego nie usuwaj.

Ps. Nie widzialem cie tu w pogaduszkach jakoś

:D

beznazwygr.png

Opublikowano

Jeżeli program nazywa się "Akamai NetSession Interface". to możesz go wywalić, to tylko jakiś gówniany menadżer pobierania plików (jak ściągałem patcha do silkroada to go wymagał, po ściągnięciu wywaliłem ten program i nic się nie dzieje)

1280314365-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...