Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najlepsze itemy

Kost3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trudno ocenić, bo wszystkimi się nie grało

;)

Najlepszą bronią to jest chyba miecz Excalibur, ale mogę się mylić.

Co do reszty to nie powiem, bo bardziej wolałem być zaopatrzony w oręż niż zbroję ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Zależy to również czy chesz walić z magi , z daleka czy z normalnej broni . A zbroja to zupełnie co innego , tak samo jak w broniach .... możesz być Predatorem i miec w hu* defa a możesz również miec mniej defa i jakieś bonusy .... Podaj mi jak chesz grac czyli np chesz walić z magi i mieć dużo defa albo jakoś inaczej to jakiś secik Ci złoże.

Opublikowano

Najlepsze itemki w tej chwili (wersja 1.1.1) to według mnie:

Hamdrax ( Narzędzie, coś jak kilof, 42 dmg, 200% pickaxe power, 110% axe power, 85% hammer power)

Hallowed Set (Jeśli idziemy pod full def, czyli maska pod melee, zbroja i butki mamy około 40-50 defa)

Megashark ( Jeśli idziemy pod Range , 23 dmg + insanely fast speed , 50% na zabranie pocisku)

Lub

Flamethrower (Także range, 32 dmg, przebija oraz podpala jednostki, używa żelu jako amunicji)

Magical Harf ( Jeśli idziemy pod Magic , 32 dmg + przebija jednostki , zużywa 4 many )

Excalibur [Nie jestem pewny czy najlepsza ale podobno] ( Jeśli idziemy pod melee, 56 dmg)

Mam nadzieje że żadnego błędu nie popełniłem , jeśli jakiś jest niech mnie ktoś poprawi

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Jeśli narzędzia to słuchaj Splintera a co do zbroi to nie jestem pewien bo dawno grałem ale za moich czasów to molten set był najlepszy.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

ja bym chciał walić z bliska i mieć dużo defa, bo jak mam zbroje hallowed to mnie slime bije po 4, a na filmikach widziałem jak ludzi biją po 1, czy ja coś źle zrobiłem ?

S29zdDNrMl9fX2V1bmVfX180NzlfX19ONV9fXzJfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzJfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

Podejrzewam , że ci goście na filmikach piją mikstury obrony czy jakoś tak, bo z tego co wiem to 1 punkt defa nie absorbuje 1 dmg, tylko jest taki system

Obrażenia = Def / 2

Czyli normalnie biją cie po 4

A gdy wypijesz potke defa (daje 8 defa) więc biją wtedy po 1 (bo 8 defa absorbuje 4 dmg) , tak myśle że to można wytlumaczyć ;)

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

Najlepsze itemki w tej chwili (wersja 1.1.1) to według mnie:

Hamdrax ( Narzędzie, coś jak kilof, 42 dmg, 200% pickaxe power, 110% axe power, 85% hammer power)

Hallowed Set (Jeśli idziemy pod full def, czyli maska pod melee, zbroja i butki mamy około 40-50 defa)

Megashark ( Jeśli idziemy pod Range , 23 dmg + insanely fast speed , 50% na zabranie pocisku)

Lub

Flamethrower (Także range, 32 dmg, przebija oraz podpala jednostki, używa żelu jako amunicji)

Magical Harf ( Jeśli idziemy pod Magic , 32 dmg + przebija jednostki , zużywa 4 many )

Excalibur [Nie jestem pewny czy najlepsza ale podobno] ( Jeśli idziemy pod melee, 56 dmg)

Mam nadzieje że żadnego błędu nie popełniłem , jeśli jakiś jest niech mnie ktoś poprawi

Tak masz rację. Dodatkowo set ma 3 warianty czapki, wręcz, na odległość i do magi.

Megashark i flamethower w zupełności wystarczą aby wyczyścić cały serwer. Excalibur co prawda jest najlepszym mieczem ale w starciu z tak potezna bronią dystansowa jaką jest megashark nie ma sensu. Strzela szybciej od wszystkich broni jakie poznałem a obrażenia 30-40 (po ulepszaniu) na postaci w pełnej hallowej zbroi sprawią że przeciwnik padnie zanim zdąży podejść ze swoim excaliburem. A miotacz ognia świetnie sprawuje się w starciu z przeciwnikami stojącymi po drugiej stronie ściany lub za rogiem i tymi którym udało się Za blisko i ciężko ich trafić z sharka.

Co do harfy raczej przydaje się do zabawy. Crused flame czy storm moim zdaniem to o wiele lepsze magiczne bronie.

sig--SXNIUGlOUDdwendqNmVkTjVqV09yWEJZc2l

Opublikowano

Milczek26, ty to lepiej załącz sobie auto korektę w przeglądarce a nie opowiadasz jak to cię "slajmy walom".

Zbroja to nie wszystko są różne akcesoria które zwiększają obronę.

sig--SXNIUGlOUDdwendqNmVkTjVqV09yWEJZc2l

Opublikowano

Jeśli narzędzia to słuchaj Splintera a co do zbroi to nie jestem pewien bo dawno grałem ale za moich czasów to molten set był najlepszy.

no rzeczywiscie dawno nie grales ale tera molten to prawie jak copper

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...