Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ram a Fps

dekl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@UP Ci to dobrze napisał. Ale jednak karta graficzna/procek zmienią wiele więcej. :)

9uIymOb.png

Chętnie pomogę w sprawach: League of Legends, World of Warcraft.

W razie pytań PW.

Opublikowano

Procesor: Amd Athlon 64 X2 4200+

Płyta główna: MSI-7309

RAM: 2gb

Karta graficzna: Radeon HD 4850

Taki jest mój komputer

Opublikowano

Kiedy robiłeś formata? Przyczyną może być też zawalony dysk. Z tych specyfikacji nie wynika żeby komp był słaby.

Spróbuj tego:

1. Zmniejszenie wszystkich opcji niekoniecznie zwiększy wydajność, a na pewno pogorszy jakość grafiki. Parametry które warto wyłączyć lub zmniejszyć to antialiasing, synchronizacja pionowa (v-sync), filtrowanie anizotropowe i rozmycie ruchu. W przypadku każdej gry to właśnie te opcje są największym pożeraczem zasobów naszego sprzętu.

2. Rozdzielczość ekranu. Im większa, tym więcej szczegółów na ekranie, ale i mniejsza wydajność. Warto pobawić się ustawieniami rozdzielczości i wybrać taką która najbardziej nam będzie odpowiadać, zarówno pod względem wydajności, jak i jakości.

3. Zainstaluj najnowsze sterowniki graficzne. Bardzo często przyczyną obniżonej wydajności w grach jest posiadanie starych sterowników do karty graficznej.

Najnowsze sterowniki do kart Nvidia GeForce możecie pobrać stąd, a do AMD Radeon stąd.

Ponadto warto zaktualizować biblioteki DirectX odpowiadające za wspomaganie wyświetlanej grafiki - najnowsza wersja do pobrania tutaj.

4. Zaktualizuj grę do najnowszej wersji. Bardzo często nowe technologie mają problem z perfekcyjnym funkcjonowaniem.

4. Wyłącz wszystkie aplikacje otwarte w tle (np. przeglądarkę internetową, odtwarzacz multimedialny) - aplikacje te zużywają dostępną pulę pamięci i obciążają procesor, jednocześnie zmniejszając dostępne zasoby dla gry.

5. Jeśli powyższe punkty nie pomogły, można spróbować usunąć i zainstalować grę jeszcze raz - być może jeden ze składników został źle zainstalowany, lub go brakuje, co może powodować obniżenie wydajności gry.

46958.gif

Opublikowano

Nie zrozumieliście mego pytania, chodziło mi o to czy jak kupie ram to zwiększy fps-y, nie narzekam na mało fpsów mam ich 50-40

Opublikowano

No to ja podsumuję. Za dużo bałaganu.

Po pierwsze: Gdy dokupisz ramu FPS'y niewiele wzrosną. Jeżeli teraz jest dobrze to nie trzeba dokupować nowych. Nic Ci to nie da.

Po drugie: Aby wyrównać parametry(głównie chodzi o to aby było na tyle ramu żeby inne gry "uciągnoł", gdyż z ramami to u ciebie cięko) proponuję dokupić te 4GB, czy ile tam chcesz.

Po trzecie: Szkoda rozwijać ten temat. Myślę że mógłby być zamknięty. (Mogę się mylić ;) )

46958.gif

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja bym chciał wspomnieć, o ile mogą te ramy zwiększyć FPS jak mam naprzykłąd 20 a w team fighcie 10 albo nawet 5... to o ile mi zwiększy te fps? mam all na very low :) mam 1gb ram a jak dodam jeszcze 1 bedzie 2, o ile zwiekszy?

Opublikowano

@UP Zalezy od reszty sprzetu, Ja np. mam 512 RAM a mam 40 fps.

Pomogłem Ci? Napisałem fajny post? Kliknij Lubie To.
lew4.png

Opublikowano

Dokupienie ramu nie pomoze za wiele bo to zalezy od reszty sprzetu, chyba ze masz zawalony ram programami typu skype itd. to wtedy na pewno pomoze

ps. nie lepiej bylo zrobic nowy temat niz odkopywac stary ?

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Ramy w tej grze nie mają nic do gadania, bo możesz mieć ich i 2 gb i tak nie ma różnicy.

Najważniejsze są procesor, karta graficzna i ich temperatura.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...