Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odnoszenie się do Firefox'a.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Chciałbym stworzyć bota do pewnej gry przeglądarkowej. Nie chodzi tu o nic skomplikowanego. Wystarczy tylko, że ustawie mu odpowiednią stronę, na której będzie ciągle coś klikać. Rzecz w tym, że nie może to być zwykły "kliker" bo przycisk o który mi chodzi co jakiś czas (losowo) przesuwa się w dół strony (zależy to od ilości wygenerowanego nad nim tekstu). Z AutoIT nie miałem nigdy do czynienia, więc tutaj moje pytanie- jak zrobić, żeby program odnosił się (bez względu na przesunięcie) do tego jednego przycisku? Najlepiej, gdyby ktoś zarzucił tutkiem step by step. Szukałem nieco po Googlu i z tego co wiem potrzebne są jakieś specjalne wtyczki do Firefox'a- proszę o wyjaśnienie.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Witajcie.

Chciałbym stworzyć bota do pewnej gry przeglądarkowej. Nie chodzi tu o nic skomplikowanego. Wystarczy tylko, że ustawie mu odpowiednią stronę, na której będzie ciągle coś klikać. Rzecz w tym, że nie może to być zwykły "kliker" bo przycisk o który mi chodzi co jakiś czas (losowo) przesuwa się w dół strony (zależy to od ilości wygenerowanego nad nim tekstu). Z AutoIT nie miałem nigdy do czynienia, więc tutaj moje pytanie- jak zrobić, żeby program odnosił się (bez względu na przesunięcie) do tego jednego przycisku? Najlepiej, gdyby ktoś zarzucił tutkiem step by step. Szukałem nieco po Googlu i z tego co wiem potrzebne są jakieś specjalne wtyczki do Firefox'a- proszę o wyjaśnienie.

Z góry dzięki za pomoc.

Alt + A - nagrywa twoj ruch myszki i klawiatury. Zapisuje to dosyc dziwnie, ale przeczytaj help

Nukereq.png
Opublikowano

Programowanie mam aktualnie na dość zaawansowanym poziomie w szkole. Niestety, zajmujemy się tylko Pascalem.

Tak czy siak, dzięki chłopaki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...