Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak usunąć drzewa?

Piteriuz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam SPC (Single Player Comand) i bym chciał usunąć za pomocą komendy all drzewa. Oczywiście nie mówcie mi o wyrównacie all terenu. Chodzi mi o to żeby była taka komenda jak //thaw - usuwa śnieg w okręgu np. 30 m.

Opublikowano

Weź postaw 1 klocka po przekątnej daleko 2 klocka ale teraz do góry i zaznacz sikierka drewniana i wpisz //set 2

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

Oczywiście mój sposób działa jedynie gdy masz wgranego worldedita, który jest dołączony do commandbooka :D

@mom3k

Po twoim rozwiązaniu:

1. Zlaguje mu kompa (najprawdopodobniej)

2. Zrobi mu wielką kupę dirtu

@do autora jeśli przypadkowo wykorzystasz sposób momk'a nie wyłączaj gry wpisz /undo :D

• 1 rok później...
Opublikowano

Jeżeli nie zadziała ci sposób MOM3K to z prostego powodu. Są różne rodzaje drzew, a do tego musisz zaznaczyć większą ilość terenu. Polecam wpisać //expand 500 i z tą komendą obracać się w każdą stronę świata (góra i dół też), a następnie //replace 17 0 //replace leaf 0 //replace 17:1 0 //replace leaf:1 0 //replace 17:2 0 //replace leaf:2 0 //replace 17:3 0 //replace leaf:3 0 i powinno być dobrze z każdym rodzajem drzewa.

Opublikowano

1. Możesz podpalić wszystkie drzewa.

2. Zaznacz obszar, w którym chcesz usunąć drzewa --> //replace id_drzewa 0 (SinglePlayerCommand)

3. Zaznacz obszar, w którym chcesz usunąć drzewa --> //replace log 0 --> //replace leaves 0

4. //set 0, lecz na zaznaczonym obszarze nie pozostanie nic.

5. Zainstaluj TreeCapitator - ścinasz drzewa na samym dole i całe ''spadają''.

Opublikowano

Weź sobie patyk wpisz //brush sphere 0 5 , następnie wpisujesz /mask leaves,log . Klikasz prawym i drzewa i liście na które " namierzysz " znikają :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...