Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z połączeniem do serwerów mutliplayer

LevirPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Po rozwiązaniu kilku innych problemów z Battlefieldem 3 (na które znalazłem na szczęście odpowiedzi), przyszedł kolejny kłopot i nie mam zupełnie zielonego pojęcia jak można go rozwiązać. Otóż nie mogę połączyć się z żadnym serwerem multiplayer, zresztą tak samo jest przy próbie połączenia do trybu Współpracy. Gdy łączę się z jakimś serwerem gra włącza się i wyskakuje mi pasek "Wczytywanie...". Po około minucie wczytywania gra wyłącza się i wyskakuje mi taki błąd: "Rozłączenie z grą: nie udało dołączyć się do serwera". Czasem zdarza się, że otrzymuję takie powiadomienie "Nastąpiło rozłączenie z EA Online(1)".

Przeglądałem różne fora internetowe i okazało się, że nie tylko ja mam ten problem. Wiele ludzi też nie mogło połączyć się z serwerami. Satysfakcjonującej odpowiedzi nie znalazłem, choć niektórzy ludzie ponoć rozwiązali już ten problem. W każdym przypadku było to co innego. Większość ludzi, których spotkał ten problem, zainstalowała Battlefielda 3 niedawno, dokładniej kilka dni temu (Ja zainstalowałem BF3 24 grudnia). Przypuszczam, że ten błąd może być związany z najnowszą łatką, jeżeli osoby, które kupiły grę od razu po premierze, nie miały tego problemu.

Rozwiązania, które nie pomogły:

1. Wyłączenie firewalla w antywirusie i w Panelu Sterowania.

2. Instalowanie gry ponownie. Ja tego nie próbowałem, ale z tego co pamiętam, żadnej osobie to nie pomogło.

Dodam jeszcze na koniec, że Kampania działa bez zarzutu.

Czekam na pomoc, z góry dzięki za fatygę!

Opublikowano
A próbowałeś ręcznie zaktualizować grę/punkbustera?

A mógłbyś mi wytłumaczyć mi na czym polega ta "ręczna" aktualizacja gry i punkbustera, bo nie jestem za bardzo ogarnięty w tych sprawach? Nie wiem przypadkiem czy jest możliwe aktualizowanie gry ponownie...

Dzięki za pomoc!

Opublikowano

http://websec.evenbalance.com/downloader/download.php?file=1

tutaj masz punkbustera, ściągasz to, wypakowujesz do folderu pb w bf, uruchamiasz, wybierasz bf3 i aktualizujesz, restart kompa i powinno działać ;d

co do aktualizacji gry, spróbuj na originie na ikonce bf3 kliknąć prawym i "napraw grę" czy jakoś tak, też może pomóc ;d

32265.png

W grach korzystam z nicków: NieDyskutuj, roofipl

Opublikowano

Niestety obie opcje nie pomogły... Moim zdaniem problem związany jest raczej z połączeniem internetowym (itp.) niż z samą grę, bo tu przecież o połączenie chodzi.

Moim zdaniem chodzi tutaj o uNpN, ale niestety nie mam możliwości jego wyłączenia, więc lipa.

Niestety wyczerpały się już sposoby jakimi próbowałem włączyć grę. Może Wy macie jakieś sugestie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...