Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Wysoki ping w grach mp!

ZeroPlayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam neostrade 6mb ...

W przeglądarce strony śmigają szybko , filmy na youtube też się szybko ładują ...

Więc dlaczego kiedy chcę zagrac w jakąś grę multiplayer mam wysoki ping !?

Pingi w grach

CS:S - 150/250

CS 1.6 - 130/250

LoL - 120/300

Jest to wina neostrady ? Czy może karty sieciowej ? Albo rutera ?

Proszę o odpowiedzi

TO PILNE BO NIE MAM ZAMIARU GRAC NA SINGLE CAŁY CZAS :DD

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Hmm, może to tez byc wina serwera gry ^^. Np w lolu tez tak mam, konto na amerykanskim i masz ping +200 a na eurpejskim 40-50 :)

Ale sprawdz tez tak jak kolega wyzej powiedział ^^

Opublikowano

Zrobiłem to przez cmd :

beztytuusun.png

To są wyniki z ostatniej "kolumny"

Raczej dobre :D

PS: Dziwi mnie to że jest 32bit'y skoro mam system 64bit'owy.

W każdym bądź razie ... I co dalej bo z pingami w grach nic się nie zmieniło :(

Co do LoL'a gram na Eu i niestety ping mam wysoki tak jak podałem wyżej :(

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Pingi są ok mam prawie że takie same a nawet trochę wyższe a pingi w grach to max 80.Bajty te nie mają nic wspólnego z windowsem.Może masz poblokowane porty?Masz możliwość podłączenia internetu bez routera? Jeśli tak to spróbuj bez.Wyłącz zbędny syf (to oczywiste) a jeśli to nic nie pomoże to Format a jeśli to nie wchodzi w grę musisz zrobić logi i wstawić na forum.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Format nie potrzebny (nie dawno robiłem )

Nie mam możliwości połączenia się bez routera. PS: router mam przez podłączenie kabelka do PC :)

"Syf" oczywiście że wyłączony :D

O co chodzi z portami ?

I jakie logi ? ;d

PS: Przy formacie maiłem jeszcze zmianiany system na Win7 64bit i dodawane ram'y (mam 4).

I typek powiedział że mam strasznie zjechany twardy dysk (Może być to przyczyną tych lagów ?)

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano
MrSpritex1 ja mam jakąś ruską radiówkę i nie mam takich problemów.Warto więc było by wymienić ten dysk bo jak nic z tym nie zrobisz to zawsze dostawcy neta najpierw zgonią na twój komputer i jeśli nic z tym nie zrobisz nic nie zdziałasz.
fjlw0o.jpg

Opublikowano

Nie, dysk twardy nie ma tutaj nic do rzeczy.

Pingi sa spowodowane tylko i wylcznie przez ISP. Skoro komputer masz czysty i nic ci nie blokuje to pingi przy normalnym necie nie moga sie wachac do 200ms. Max ping w grach na dobrych, bliskich serwerach to 50-60. Ruter jest skonstruowany tak zeby nic nie blokowal, wiec tutaj porty tez odpadaja.

Internet, ktory dostajesz z neostrady w twoim miescie moze byc poprowadzony do ciebie nie tylko przez 1, max 2 bramy a przez kilka bram lub innych urzadzen siecowych (bo np. cos tam nie dzialalo i dostawca w twoim miescie zrobil taka a nie inna konfiguracje zeby nie zaplacic za duzo, nie mysli o kliencie. Internet dziala to dziala i olac to ze pingi w grach sa wysokie..)

Mozesz isc do punktu neostrady w twoim miescie i zglosic, ze jest problem z pingami w grach. Moze ktos ruszy swoje szanowne dupsko i pojedzie sprawdzic co sie dzieje, ewentualnie poprawia konfiguracje/polaczenie twoje (klienta) do ich glownej bramy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...