Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk twardy i cyfra ;(

L#0#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś dostałem dysk (zewnętrzny) Samsung i chciałem sprawdzić bo mam wejście w dekoderze od cyfry USB podpiąłem wszystko ładnie ale teraz jak podpinam do kompa w ogóle mi nie czyta dysku czemu tak ? jak to naprawić ?

kat_menu2.pngkat_menu4.pngkat_menu18.pngkat_menu14.png

Opublikowano

<facepalm> Co za typ... Pewnie nawet nie czytałeś instrukcji obsługi tego dekodera.. Te usb na pewno nie jest do podlaczania dysków twardych. To jest dla serwisu by mogli wgrac oprogramowanie i system do dekodera...

Spróbuj zobaczyć w Panel Sterowania - > Narz. administracyjne -> Zarzadzanie komputerem - > Magazyn - > zarzadzanie dyskami, ale wczesniej podepnij ten dysk.

Jesli go tam nie wykryje to prawdopodobnie coś się zrypało. Ew. odpal livecd linuxa i tam zobacz w gparted czy jest ten dysk widoczny.

jqeuR.png

Opublikowano

Czytałem wszystko to jest na dysk do nagrywania i tp ;)

A jak wchodze tam gdzie mi każesz to wyświetla mi sie ten dysk bez żadnego D,E,F i tp nie ma literki tylko pisze ile ma pojemności i ile zajęte i w nawiasie pisze (nieznana partycja )

Opublikowano

No to mozesz tam dodać literki do nich... wybierasz zmien litere dysku i DODAJ. Wybierasz z listy literke jaka ma byc oznaczony i zatwierdzasz. POwinien sie pokazac w moj komputer.

Jeśli możesz to zrób screen z tego zarzadzania dyskami z widokiem na te nieznane partycje bym mogl zobaczyc i udzielic lepszej pomocy.

jqeuR.png

Opublikowano

Tzn. 500 mb to może być obraz płyty z oprogramowaniem zabezpieczajacym dysk poprzez szyfrowanie. Tylko, ze ten program jest guzik wart.

Lepszy i bardziej zaufany jest truecrypt.

Pewnei pojawia ci sie w napedzie DVD jakas plyta podpisana SAMSUNG.

Odpal ją i wyskcozy okno co zaisntaluje oprogramowanie i bedziesz mogl go uzywac ... Tylko te oprogramowanie sensu nie ma .

Ja bym sformatował gdybym miał taką możliwość.

jqeuR.png

Opublikowano

Ten dysk się nie pojawia mi w Mój Komputer wiedz nie da sie sformatować a to jest na pewno ten dysk bo jak odepnę to to znika

Komputer go czyta bo pojawia się bezpieczne usuwanie sprzętu ale nie da sie nic zrobić bo tak jakby cyfra go zablokowała ;)

Na win7 pojawia sie że ten dysk jest Niedostępny :((((

da się coś zrobić prosze o pomoc ;(

Opublikowano

Jak nie pojawia skoro sam pokazałeś że jest! Najpierw usuń te partycje co masz i dopiero na ich miejscu utwórz od nowa , najlepiej jedną podstawową

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ale ja mówię o dysku ZEWNĘTRZNYM wiedz nie moge usunąć po podłączeniu sama mi się powinna pojawić a się nie pojawia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...