Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Win 7 - Ukryty system? Folder?

nexik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio słyszałem o tym, że podczas kupowania laptopa z wbudowanym windowsem, na dysku, jest jakiś folder ukryty, w którym jest system windows, który możemy zgrać na bootowaną płytkę i móc sobie bez problemu potem zrobić reinstal systemu. Posiadam win 7, klucz do windowsa jest Wind 7 Home Premium OA. Prosze o pomoc, gdzie znajde ten ukryty folder ?:)

Chcą czuć mój strach, chcą widzieć moje łzy, chcą być w moich snach, chcą słyszeć mój krzyk.

>>Oni chcą...ale to jest bez znaczenia<<

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Bez problemu można nagrać instalke startując sam system recowery bezpośrednio albo z pod systemu. Gdzieś tam musi być jakiś program do obsługi

Jak sie wysilisz to może znajdziesz

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Można ten system zgrać na płyty DVD z tym, że musisz ich miec minimum 4-5 .

Moim zdaniem najlepiej kupować bez systemu, a system oddzielnie na płycie . Dlaczego ? Dlatego, że laptop będzie tańszy + system na dvd wyjdzie nas ciut drożej. To się wydaje tak tanio, ale te systemy recovery są zasyfione wersjami demonstracyjnymi różnych programów gier za których umieszczenie płacą . Wtedy system wychodzi taniej, ale zamula i jest zaśmiecony.

Jak masz możliwość otrzymania płytki od sąsiada czy rodziny z tą samą wersją Windows to przeinstaluj go podając klucz z spodu laptopa ;).

Ukryty system możesz zobaczyć w :

PANEL STEROWANIA -> NARZEDZIA ADM. - > ZARZADZANIE KOMPUTEREM - > MAGAZYn - > ZARZ. DYSKAMI.

jqeuR.png

Opublikowano

Można ten system zgrać na płyty DVD z tym, że musisz ich miec minimum 4-5 .

Moim zdaniem najlepiej kupować bez systemu, a system oddzielnie na płycie . Dlaczego ? Dlatego, że laptop będzie tańszy + system na dvd wyjdzie nas ciut drożej. To się wydaje tak tanio, ale te systemy recovery są zasyfione wersjami demonstracyjnymi różnych programów gier za których umieszczenie płacą . Wtedy system wychodzi taniej, ale zamula i jest zaśmiecony.

Jak masz możliwość otrzymania płytki od sąsiada czy rodziny z tą samą wersją Windows to przeinstaluj go podając klucz z spodu laptopa ;).

Ukryty system możesz zobaczyć w :

PANEL STEROWANIA -> NARZEDZIA ADM. - > ZARZADZANIE KOMPUTEREM - > MAGAZYn - > ZARZ. DYSKAMI.

te programy można jednym programem usunąć tam kiedyś w gazecie chip czytałem :P

Opublikowano

LOL, normalnie wchodzi się w panel sterowania i usuwa programy zainstalowane, głownie sa to programy producenta sprzętu albo jak wyżej napisano dodatkowy soft doinstalowany w czasie instalacji

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...