Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z toomanyitems nie wyswietla wszystkich itemow

headkevin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zainstalowanego moda buildcraft i mam taki problem otoz wyswietla mi tylko 1 silnik redstonowy 0 bram do ustawiania silnikow po prostu te itemy sa w grze ale ich niema w toomanyitems wie ktos o co chodzi?

Opublikowano

Może masz niekompletny mod.Spróbuj wgrać od nowa lepszy i zobacz czy all będzie .

1329042025-U173186.png

by Siema Heniu

MineCraft Helper|Kox|PostMarker

Opublikowano

Możliwe, że jest jak w Aether modzie - tam nie wyświetla wszystkich itemków w TMI. Do Aether moda jest patch żeby wyświetlało itemki, sprawdź może do Build'a też bedzie

3t6EGVz.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli masz serwer na Bukkicie i oczywiście masz OP-a to wejdź do katalogu .minecraft i otwórz

plik konfiguracyjny Toomanyitems.txt

i zmień

give-command:/give {0} {1} {3} {2}

na następujący układ

give-command:/give {0} {1}:{3} {2}

jeśli w singlu nie działa TMI to wystarczy skasować w ustawieniach 3 czyli robimy taki układ:

give-command:/give {0} {1} {2}

U mnie po wielu kombinacjach taki układ zadziałał a mam wersję minecrafta 1.0.0 ze starszymi

wersjami może być inaczej.

Według autora moda TMI dla serwera Bukkit z pluginem esentials powinno zadziałać takie

ustawienie:

/item {1}:{3} {2}

Dla serwera Mojang niepróbowałem i nie wiem jak wygląda tam komenda item czy give jednakże pod

każdą cyfrą w TMI config dla tej komendy jest przypisany pewien człon czyli dla:

{0} nazwa urzytkownika

{1} ID itemki

{2} ilość - standardowo jest przypisane max czyli 64

{3} wartość"DAMAGE"-jeśli damage danej itemki wynosi 0 to itemka nie pojawi się na liście TMI

To wszystko :)

Mam nadzieję że komuś się przyda ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...