Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co zrobić aby mieć jakieś 80fps?

Boxman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo mam zwykle 20-30 a to strasznie mało jeżeli trzeba zakupić jakieś części to piszcie jakie ;d

Opublikowano

Zmień wszystkie ustawienia na Low , wyłącz muzyke , kup se kompa :)

aleś ty kurwa mądry ...

Trochę grzeczniej RMCF

Opublikowano

Procesor: Intel? Pentium? Dual CPU E2180 @ 2.00 GHz 2.00 GHz

Pamięć Ram: 4.00 GB dostępne 3.25

32-bitowy system

Karta graficzna ATI Radeon 4550 1GB

Windows 7 oczywiście

Opublikowano

Ja mam kompa o wiele gorszego i mam ciągle 100fps. To nie jest wina sprzętu, popróbuj z wyczyszczeniem kompa, może masz jakiś rootkity(jak to sprawdzić i je usunąć - google)albo najlepiej zrób formata

Ustaw poniższy link jako stronę strartową, to pomaga.

http://www.pah.org.pl/pajacyk/dziekujemy

Opublikowano

Ja zrobiłem formata i mam tylko LoL'a, TS'a, Skypa i sterowniki i mi LoL śmiga na najwyższych na 77-80 fps.

Mój komp:

Procek: Intel Core 2 Duo 2.44.

Ram: 4gb.

Karta Graf: GeForce jakaś tam =d wiem że w roku 2010 to była najlepsza.

Dalej nie pamiętam =)

Opublikowano

w lolu bardzo wazny jest procek, zainwestuj w jakiegos i5 czy cos w ten desen

dazasygna.png

by sWitch.(nie znajdziesz go tu ;>)

Opublikowano

Procesor: Intel? Pentium? Dual CPU E2180 @ 2.00 GHz 2.00 GHz

Pamięć Ram: 4.00 GB dostępne 3.25

32-bitowy system

Karta graficzna ATI Radeon 4550 1GB

Windows 7 oczywiście

A może spróbujesz zainstalowac 64-bitową wersje ?, pamięc ram jest nie dostępna w pełni i tak jak koledzy wyżej pisali, kup inny procesor :), oczywiscie jak juz bys mial kupowac procesor to tez zwroc uwage na chipset płyty głownej żebyś nie kupił to co Ci tu podali że i5 a Twoja płyta głowna nie bedzie w stanie obsłużyć tego procesora ;-)

Mój sprzęt:

i3 540-M (3,07ghz)

4gb ram

msi radeon 5760 hd 1gb gddr5

win 7 home premium 64 bit

i na tym sprzeciku mam stale 60, wyzej nie chce bo nie lubie skaczacych fpsow, oczywiscie w jakiejs grubej akcji gdzie stoi z 20 minionow wszystkich 10 graczy i kazdy wali swoje czary to potrafia spasc fpsy nawet do 20 ale to na bardzo krotko, a i chce dodac tez ze mam troche dokumentów, gier itd. tylko 20 gb wolnego miejsca na dysku ; ], a chce tez dodac ze moj procesor ma uczulenie na czary nocturne'a, ale tylko przeciwnego, tak spadaja fpsy gdy noct jest w okolicy, ale jak ja gram nocturnem all jest git.

Opublikowano

Ja nie wiem mam słabego kompa a fps normalnie są 80

Nawet jak przeglądam neta itp to nie spadają o_O

Spróbuj synchronizację pionową wyłączyć tak jak to w cs'ie jest :D

giphy.gif

Opublikowano

A da się gdzieś znieść limit fpsów? Mam stałe 60, więc myslę, że mój komp wyciągnie wyżej.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

mam 1 rdzen, 2,3 ghz wlaczony skype, gg, windows media player, a w lolu wylaczona muzyka, low ustawienia, a mam 30-40 fps, komp zasyfiony w cholere.

Sprawdz moze masz wirusy.

167161466687770313241.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...