Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia/Zwrócenie uwagi] Konkursy na MPC...

Grasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich przeglądających ten temat.

Ostatnio na MPC narobiło się sporo konkursów. Jest to zapewne spowodowane okresem świątecznym, ale nie o to chodzi.

Zauważyłem, że owe "eventy" niezależnie czy związane z działami graficznymi, czy też te dotyczące gier opierają się na jednym, mianowicie na pracy graficznej. I tu moje zdziwienie. Jakie szanse w takim konkursie ma dajmy na to szary Kowalski, gdzie jednym z jego warunków jest stworzenie jakiegoś obrazka w gimpie/photoshopie, przy użytkowniku, który zawita z działu FanArt i zna się na tym o wiele lepiej. Ma on dużo większe szanse na wygraną - pomimo że danej gry mógł w życiu na o czy nie widzieć - od usera znającego się bardziej na rzeczy.

I tutaj nasuwa się moje pytanie/sugestia.

Czy konkursy pojawiające się w poszczególnych działach, nie powinny szczegółowiej dotyczyć dziedziny jaką poruszają? Tak ażeby każdy użytkownik związany z danym działem/grą, miał w nim większe szanse od innych lub chociaż równe!?

Mile widziany głos administracji.

~Grasu

32354141673387527780.png

Opublikowano

Zgadzam się w stu procentach.

Ja nawet w konkursach typu zrób obrazek, napisz wiersz nie biorę udziału bo i tak wiem

że pewnie obrazek wygra ;)

A w dziale minecraft nudzącymi konkursami mogą być znów tworzenie budynków czy też

innego badziewia.Lepiej zrobić coś nad czym trzeba pomyśleć, coś z redstone na przykład

@up

to tak dla przykładu

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

To prawda, większość jest oparta na zdolnościach graficzny, ale trafiają się Tournamenty, czyli walkach 1 vs 1 itp.

Również można byłoby robić konkursy pt. Śmieszne Screen Shoty z Gry.

Już był taki w Combat Arms i było bardzo fajnie :)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Ano już w kilku konkursach słyszę "obrazek", "piosenka" i "wiersz" 0.o Co to ma wspólnego z Battlefield Heroes ?

A konkurs z minecrafta po prostu hymm jest do dupy ...

Najpierw nikt się nie zajmował tematem w wn'S odszedł potem o kilka dni został przekroczony termin założenia ankiety do głosowania

i nadal nikt nie wygrał -.-

Coś z tym trzeba zrobić np. Konkursy mogą prowadzić tylko Global Moderatorzy po, których można spodziewać się perfekcji :)

r718w5.png

Gość _Shadowlord
Opublikowano

Zgadzam się, nie każdy jest grafikiem ;)

Opublikowano

Rowniez jestem na tak. Grafika zdominowala w konkursach bo najlatwiej oceniac taka prace.. Zdecydowanie powinno tematycznie robic sie konkurs. Gdzieniegdzie widzialem konkurs, jakis turniej pvp , czy cos takiego i takie konkursy sa fajne

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Jestem na tak, w konkursie świątecznym zmarnowałem 2 godziny na rysunek na kartce, a co wygrało? Napis z mikołajami w photoshopie.

Proponuje też żeby jury było z różnych działów z oczywistych powodów.

Pisywałem też wiersze w konkursach, przy pracach miałem więcej lajków niż ktokolwiek inny biorący udział a co wygrywa? Grafika oczywiście.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Grafika prawie zawsze wygrywa, a co do pomysłu, to jestem jak najbardziej na tak :D

Opublikowano

To jaki konkurs zostanie w dziale zorganizowany zależy od moderatorów.

Jeśli nie mają pomysłu albo są leniuchami to najlepiej iść po najmniejszej linii oporu i zrobić konkurs graficzny nie wymagający wysiłku.

Chociaż to prawda. Ta ostatnia lawina konkursów przy wykorzystaniu własnych talentów plastycznych była zbyt duża.

Terraria, Battlefield Heroes i jeszcze coś było tak mi się wydaje.

Chcecie turniejów dla prawdziwych graczy zapraszam do LoL'a :)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Zgadzam się z założycielem tematu powinno być tak iż dany użytkownik może wziąć udział w konkursie ale tylko w tym dziale gdzie jest on najaktywniejszy (najwięcej postów). Ponieważ wtedy miał by podobne szanse na wygranie danego konkursu.

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

Tez to zauwazylem.

U nas w metinie takze jest konkurs na najciekawszy screen.

Jest to bez sensu bo nie kazdy umie ladnie ujac zdj itd.

Zgadzam sie z autorem.

Opublikowano

Tez to zauwazylem.

U nas w metinie takze jest konkurs na najciekawszy screen.

Jest to bez sensu bo nie kazdy umie ladnie ujac zdj itd.

Zgadzam sie z autorem.

Nie wiem co jest ciężkiego w wycięciu ss z gry w paincie.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Generalnie chodzi o to : móc brać udział w konkursie i żeby nie wymagało to umiejętności nabywanach w działach poza tym, w którym odbywa się konkurs.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Pomimo, że jakieś tam umiejętności graficzne mam, to jestem jak najbardziej za.

Ale nie martwcie się, teraz konkursów przez długo, długo nie będzie. ;)

Limit gold memberów jest wykorzystany na najbliższe pół roku. xD

poniewieramy się czlowieku                      

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...