Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poszukuje] Windows XP 2011/2011 + Poradnik do formata

Bobiq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dawno nie formatowałem swojego kompa jedynie raz w życiu ale to kilka lat temu... xD

Teraz mam nowy komputer no i nie pamiętam jak i co xD

Poszukuję Windows XP 2011/2012 [PL]

No i jakiegoś tuta jak zrobić tego format'a

Bardzo to jest dla mnie ważne mam tak zawalony komputer, raczej laptop że hej,,..

Pozdrawiam Bobi

Opublikowano

1.XP microsoft już nie produkuje tylko robi update do 2013 r.

2.Są jakieś kraki na allegro "niby"orgnalne ,ale nie polecam.

3.Kup sobie nowego windowsa najlepiej 7 Ultimate , wiem że troche kosztuje ,ale warto :P

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

nie ja wole xp ponieważ 7'demka zajmuje podobno 1 gm ram z komputera a ja mam 3 więc -.-0

Nie macie wg żadnego linka do tego windowsa? omg

Opublikowano

Yyyy. windows xp 2011 :P tak jak Up... nie piracić xp! :P za tani na to :D polecam ci 7 :P bierze 512mb a xp 256 więc 2x więcej :D ale warto :D poszukaj a znajdziesz, najlepiej kup :D

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

robotek -.- Co ty za bzdury wygadujesz?! OMG. Nie pomogłeś mu nic, i jescze wprowadzasz w błąd... Sam nie jestem pewien, ile to i ile to zabiera ale jestem pewny ze 7 nie bierze 512 a xp 256 :O

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

XP już ciężko dostać nowego hmmm chyba że komuś na magazynie leży jakiś stary za 200-300 stówki kupisz professionala tylko że ... ja bym przez neta nie kupował

jeżeli nie wiesz skąd ściągnąć to proponuję iść do najbliższego jakiegoś małego serwisu komputerowego powiesz żeby ci zrobił formata i już i za 20 zl ci to zrobi jak jest spoko gosciu

ale ja tak jak up proponuje w win7 sie zaopatrzyć

pozdrawiam

Opublikowano

robotek -.- Co ty za bzdury wygadujesz?! OMG. Nie pomogłeś mu nic, i jescze wprowadzasz w błąd... Sam nie jestem pewien, ile to i ile to zabiera ale jestem pewny ze 7 nie bierze 512 a xp 256 :O

jakie bzdury? nie ma już xp i xp który nie muli tyle zabiera bez przęglądarki.. to że go uruchomisz na mniejszej ilości, nie oznacza że potrzebuje mniej... przykładowo ja windows 7 uruchomiłem na Pentium II i 192MB ramu to znaczy że tyle potrzebuje? patrz... nie wiedziałem... + nie wiem za co procent... wyprowadziłem założyciela z błędu że bierze 1GB... + poinformowałem że nie warto reinstalować na XP skoro może przesiąść się na 7, powody: na forach ludzie sami piszą xp zżera mniej... ale wolniej wszystko działa... i jak masz wystarczającą maszynę, i nie posiadasz karty TV zapraszam do testowania Windows 8 bo warto... uruchamianie systemu u mnie to 3-5 sekund :D dłużej mi biosa ładuje niż w8, i wcale długo "na pulpicie" się nie wczytuje, po zalogowaniu system gotowy do pracy, mam dysk sata więc standard praktycznie Czyli sumując jeżeli masz kompa 2 rdzenie, po 2,0 minimum 2Gb ramu i jakąś dobrą grafę siadaj powoli na win8, jeżeli laptop siadaj na win7 + mam nadzieję że nie dostanę znów warna "za spam"...

Poradnik formata:

Wchodzimy w BIOS (klawisze które najczęściej są używane) delete, F2, Esc, czasem F12

szukamy ustawień BOOT, zmieniamy pozdycje HDD i CDROM by CDROM był wyżej niż HDD (CD - St1 HDD - St2)

zapisujemy, komp się restartuje, czekamy do komunikatu naciśnij dowolny klawisz aby wykonać roczruch z dysku CD/ lub DVD

dalej jakoś leci jak się potrafi czytać, pod końcem wpisujemy Produkt Klucz, i konfigurujemy konta użytkowników,

następnie po całej instalacji można ustawić w biosie ST1 - HDD St2 - CDROM

wtedy szybciej bios sie ładuje, nie ma zbędnego sprawdzania bootu na CD

Nieregulaminowa sygnatura.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...