Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] SpellForce- Opis Ogólny

Sk'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

SpellForce, słyszałeś tą nazwę kiedyś?

Grałeś w WarCraft'a III?

Jak tak, to wiesz jak to było, a jeżeli nie, no trudno.

SpellForce, jest tzn. "ulepszoną wersją" WarCrafta.

Możliwość robienia misji, grania multiplayer, rozwijania umiejętności, zmiany broni, własne wojska, oraz Runy.

W grze istnieją 6 ras, dzielą się one na Dobre, i Złe.

Dobrzy:

Ludzie, - Jednostki, między innymi paladayni skuteczni na nieumarłych bardzo dobrze,

Elfy, - Ich magia lodu, jest bardzo skuteczna.Przez to, wrodzy nie mają szans.

Krasnoludy, - Specjaliści od broni, nie mają łuczników, ale za to, Obrońca, może rzucać z ulepszeniem młotem.

Złe:

Orkowie, - Moja prawie ulubiona klasa :). Posługują się magią ognia, przez co są bardzo ale to bardzo skuteczni w walce z np. Lodowymi Elfami.

Mroczne Elfy, - Moja ulubiona klasa :). Posługują się czarną magią, nie które jednostki, np. Nekromata, przywołuje goblina-nieumarłego.Mroczne Elfy, są bardzo skuteczne, na Ludzi i Elfy.

Trolle, - Większość ludzi, nie lubi nimi grać, ja zbytnio też nie przepadam, lecz, jak ktoś umie nimi grać, to załatwi wszystkie inne klasy :)

Kampanie:

W grze są 3 Kampanie:

1.-Zakonu Świtu: Jesteś przywołany/a, przez jednego z Magów Kręgów.Idziesz z Posłańcem, i po paru minutach, dowiesz się, o swoim głównym wrogu, Mrocznym.Głównym celem, jest zdobycie Kamienia Feniksa, który...Nie będe wam mówił, jak was zainteresowało, to kupcie grę :)

2.-Kampania Aryna: Jesteś przywołany/a przez dwóch znajomych - Lena i Grima.W Tej kampani chodzi, że smok, Aryn, miał układ z Elfami- On nauczył ich mocy lodu, one zaś oddały swoją królową, aby mu śpiewała do końca świata, lecz ktoś ją porwał.W grze, będzie zwrot akcji, których napewno to bardzo zaskoczy ;).Głównym celem, jest zdobycie Ostrza Cienia ((Przypomina się z tym tak trochę Ostrze Lodu Arthasa z WarCraft'a III, bo trochę fabuła może przypominać tamtą)).Będzie ona służyła, do zabicia pewnego potwora :)Nie powiem jakiego.

3.-Kampania Feniksa: Kontynuacja Postaci, z Zakonu Świtu, Oraz Aryna.Lecz różni się ona początkowo.Z Zakonu Świtu, zostałeś weznany do powrotu, swojego "przyjaciela", w celu pomocy, a potem... ;).Po Kampani Aryna zaś, jesteś sługą pewnego maga, jak robiłeś poboczne misje, to Twojego "przyjaciela".Musisz zdobyć pewną urnę z szczątkami pewnego... :D

Bohaterowie:

Oprócz swojej postaci, i jednostek, są także Bohaterowie Run, tacy jak ty.

Możesz mieć ich góra 5.

Umiejętności:

O to one:

Ciężkie Uzbrojenie:

Broń Sieczna,

Broń Obuchowa,

Ciężki Pancerz,

Tarcze,

Lekkie Uzbrojenie:

Bron drzeowocowa,

Broń sieczna,

Broń obuchowa,

Pancerz,

Magia Żywiołaków:

Ogień

Lód

Ziemia

Czarna Magia:

Śmierć

Nekromacja

Klątwy

Biały Mag:

Zdrowie

Natura

Wzmocnienia

Broń Strzelecka:

Łuki

Kusze

Magia Umysłu:

Uroki

Ofensywa

Defensywa

Maksymalny poziom, to 50, lecz w Kampani Świtu oraz Aryna, maksymalny to 28, lecz od 26 możesz już zacząć Kampanie Feniksa.

Pisałem sam to, około 30min :)

Spodobała Ci się ta gra?Kup ją!Kosztuje mw. 10zł.

Wciekawiło Cię, ale potrzebujesz pomocy, masz pytania?

Pisz w temacie.

Mam też forum własne do pomocy, ale mpc forum nie pozwala dawać linków, chyba.

No to dziękuje, i miłej gry!

Jeżeli masz jakieś pytania, pisz śmiało pw :)

Opublikowano

Polecam gierkę.

Kampania jest baaaardzo wymagająca, przechodziłem kilka lat ją. (Od Świtu po Feniksa).

Zarąbisty jest też tryb multiplayer, lecz niestety nie ma hostów "dedyków" a mogliby wprowadzić, bo niekiedy są nieziemskie lagi, jak jest kijowy host.

Niestety mało osób gra w tą grę już i nie ma z kim w multi pykać ;-(

Opublikowano

@UP

To Trochę wolny jesteś, ja w 2tyg przeszedłem bez kodów Kampanie Świtu, a teraz 3 dzień w Feniksa i Kathai :D

Wszystkie Misje, i mapy poboczne robie.

A jak jesteś chętny na multi, to ja mogę zagrać :)

Opublikowano

Napisze już nawet teraz :)

Ale zagramy tak za parę godzin, bo zaraz jade do sklepu ;)

Napisałem, ale coś nie odbierasz.

Opublikowano

1. Zależy.Jeżeli będziesz grał tylko w kampanie albo swobodna gra, to nie, ale jeżeli chcesz z kolegami, to tak.

2.Są 3 Kampanie, Gra Swobodna, Oraz Multiplayer

3.Zależy od Twoich umiejętności, jak się przyzwyczaisz do gry, i w co będziesz grał.

np. jak już długo grasz, przeszedłeś parę razy kampanie, to wiesz co tam jest, i szybciej przejdziesz, jeśli zaś idziesz pierwszy raz, to dłuuugo.Ja za pierwszym razem, w Zakonie Świtu (1 Kampania) przechodziłem hmm, około 2miesiące, i to tak 4h grania dziennie bez misji dodatkowych.

Więc, na bardzo długo :)

Na Swobodnej, możesz długo przesiedzieć.

Co jest fajne, możesz grać postacią na swobodnej, a potem z kolegami zimportować postać, i np. grać z nimi razem, albo przeciwko sobie.

@

TheXProLogi

Czemu nagle przerwałeś grę, wyrzuciłeś z Skype, sieci?

Opublikowano

Spellforce to rozgrywka, na ponad 100 godzin gry bez przerwy.

(Zakon Świtu) .

Napisałem ci, że nie będę z tobą grał, bo są takie lagi, ze aż mi szkoda grać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...