Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nagła zmiana typu terenu

CraFFter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. od kilku dni mam swój serwer Minecrafta i grało sie fajnie dzisiaj wchodzę i teren , na którym buduję nagle zmienił się tak jakby w bagienny, woda jest zielono-niebieska, trawa brunatna nie wiem od czego to mogło się stać, nie chcę utracić mapy, poniżej zamieszczam screeny z początku i obecne z dziwnym według mnie zjawiskiem, być może to jest jakaś nowość dodana w minecrafcie, ale nic o tym nie wiem . Oto screeny:

Przed :

YEhb2.jpgI podczas pojawienia się błędu :

K6SxJ.jpgProszę bardzo o pomoc, każda próba się liczy byle by pomogło. Będa + i 5. Dzięki z góry.

mca.png

mca.png

mca.png

Opublikowano

jeszcze wczoraj wszystko było normalnie, wczoraj jedyne co zrobilem to zbudowałem tą choinkę widoczną mniej więcej po środku drugiego screena, nic wiecej nie robilem , texture packow nie mam, pobralem od nowa minecrafta tez nie dziala :/

mca.png

mca.png

mca.png

Opublikowano

A to było na tej samej wersji ? Bo w 1.8 nie było takiej trawy a teraz doszła. (chyba 1.8) ale biomy jako takie były.

Cześć.

Opublikowano

napewno to jest mapa z 1.0.0, wygenerowalem ja normalnie w single player, spodobała mi sie wiec wrzucilem ja na serwer jakieś 2-4 było tak jak na pierwszym screenie, tylko że przybywało budynków :) dzisiaj wystapil ten problem i nie wiem dlaczego. Przed chwila zauważyłem ,że nawet woda na pustyni ma tekstury bagienne.

hmm może podam komuś z was IP serwera, może tylko u mnie tak sie dzieje.

mca.png

mca.png

mca.png

Opublikowano

no ok, tyle że woda była normalna, celowo nawet szukałem mapy z małą ilościa bagien, no i znalazlem a dlaczego ona sie zmieniła w bagienna to nie wiem xD

mca.png

mca.png

mca.png

Opublikowano

Ja miałem identycznie na serwerze. Kilka chunków wygenerowało się od nowa... Postanowiliśmy usunąć mapę :D A bawiłeś się modami albo czymś takim?

Jeśli pomogłem, kliknij "Lubię to"

arturb.jpg

by xamizo

mca.png

Opublikowano

Prawdopodobnie bład gry.. skoro mówisz, że mapka była generowana na 1.0.0 to raczej nie jest to wina dalszego generowania sie mapki.. Spróbuj przenieśc miasto Word Editem.. jak nie da rady to przykro mi :D

Opublikowano

ta woda to może ktoś dał tą roślinkę po której da się chodzić po wodzie wtedy się zmienia kolor a z trawą to dziwne

Opublikowano

sproboj to zaznaczyć we i expandowac vert a nastepnie //regen ;]

zrobilem tak, mapa się wygenerowała, ale z innym seedem xD Teraz postaram się przenieść budynki w MCEdit może zadziała, a te części trawy , które zostana to manualnie sie usunie heh

Działa !!! zrobiłem schematic całego terenu zabudowanego i wkleilem na pierwsza mape, jeszcze przed powstaniem błędu, i jest wszystko normalnie !! @arturb niepotrzebnie usuwaliście mape :)

mca.png

mca.png

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...