Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem

xShinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Mam pewien problem z komputerem, mianowicie po jakims czasie się wyłącza ; /

Wcześniej nie miałem takiego problemu, pojawił sie on dopiero gdy poszedłem z kompem pod sprężarke żeby go z kurzu wyczyscic bo troche procek zasyfiony był. No i po czyszczeniu mi sie ten problem pojawił;/

Jest na to jakis sposob? ;)

Opublikowano

yyyy sprężarką? Kompa czyści się sprężonym powietrzem w spray'u. Być może coś uszkodziłeś.

Podaj temp. w idle i stresie, bo wygląda na to , że coś się przegrzewa.

Opublikowano

Pewnie dmuchneles w takim momencie jak w sprezarce byl olej lub woda (w poczatkowej facie wylotu powietrza ze sprezarki tak jest) i wszystko polecialo na elektronike na plycie. Przy czyszczeniu sprezarka trzba bardzo uwazac, wiem ze to zdecydowanie tanszy sposob ale musisz uwazac. Sprawdz czy wszystkie kable sa poprawnie podlaczone, moze cos nie laczy.

Opublikowano

Hmm, zanim zacząłem dmuchać to odczekałem kawałek, bo musiała sie tak jakby ''uaktywnic'' w sensie zeby bardziej sprezone powietrze leciało ;/

NiNeTaLeS w jaki sposob mam to sprawdzic?

Misiekantos253 nie znam sie za bardzo na kablach, ale wydaje mi sie że wszystko jest dobrze popodłączane

Dodam że troche śmierdzi takim jakby przegrzaniem. Najbardziej to czuć z karty graficznej(chyba;/)

Opublikowano

Moze chlodzenie od karty graficznej sie poluzowalo albo jak dmuchales to jakas woda lub olej dostal sie na grafike i moglo sie zrobic gdzies zwarcie. Bez teog sprzetu pod reka nie jestem w stanie okreslic co jest przczyna. Jak chcesz to oddaj do serwisu na przeglad, moze to jest wina innego elementu.

Opublikowano

No bo jest taka sprawa, że jak sobie normalnie korzystam z kompa, np yt, mpc gadu gadu to tak sie jakos nie wylacza, ale jak np gram w Lola to pogram z 20min i mi sie wylacza komp ;/

A jak mam sprawdzić tą temperature co Ninetales napisał?

Opublikowano

No dobrz: Ustalmu ze *to są stopnie

Płyta głowna: 36*C (97*F)

Procesor: 36*C (97*F)

Aux: 36*C (97*F)

Dyski twarde: 52*C (126*F)

42*C (108*F)

A o karcie graficznej nie jest nic napisane;/

zaraz pobiore ten 2 program i tam może będzie napisane, jesli tak to edytuje =)

Dobrze a więc tak, nie oriętuje sie w tym ale przepisze wam wszystko:)"

GPU Core Clock 149.3 MHz

GPU Memoty Clock 796.5 MHZ

GPU Temperature 104.0*C

Fan Speed(%) 100%

Fan Speed(RPM) --RPM

GPU Load 2%

GPU Temp. #1 104.5*C

GPU Temp. #2 103.5*C

VDDC 1.200V

Opublikowano

Wszystko już jest ok. Dzieki Misiek :DD

Chyba najbardziej mi pomogłeś, lecz innym też bardzo dziękuje:)

Jak mam sie wam odwdzięczyć? =)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...