Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak nauczyć się celować.

Namess.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Mam pytanie: jak najlepiej nauczyć się celować?? Bo jeśli wrogi czołg jest daleko, to nie mogę w niego trafić. :ninja: Jest może jakiś samouczek?? :D

Opublikowano

Po co tutorial, skoro można sie nauczyć celować na tzw. "czuja". Potrenuj trochę, a sam się strzelać nauczysz:D

Jeśli masz jakieś pytania odnośnie WOTa chętnie na nie odpowiem :)

Gram w: Left 4 dead 2, World of Tanks, War Thunder,Tibia(Azura)

Napisz może coś razem pogramy:)
Pomogłem daj + :)

Opublikowano

Jak celujesz ze snajperskiego, to celuj troszkę wyżej, bo jest grawitacja pocisków, nie będzie leciał prosto ( ------- ), tylko z czasem będzie spadał ( ----____ ). Zależy też od działka, MS-1 nie strzelisz z 700m, a taki Maus/E-100 czy IS-7 ma szansę.

Opublikowano

1)Nie używaj autoaim;

2)Wyczuj działo, w niektórych przypadkach należy celować wyżej/niżej;

3)Czekaj na skupienie celownika;

4)Polecam celownik z wskaźnikiem penetracji, pozwoli ci wyuczyć się weaks pointów.

Opublikowano

A jeśli jest w ruchu to trzeba liczyć opóźnienie pocisku. J1mB0 zrobił celowniki, które liczą opóźnienie dla pocisków HE - więc jest łatwiej.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Nie celuj ani wyżej ani niżej, gra bierze automatycznie poprawkę na odległość i podnosi sama działo. W gorszych czołgach ciężko będzie trafić bo mają niecelne działa, ale jak dłużej pograsz to będą lepsze. Jeżeli czołg nie jedzie dokładnie w twoją stronę to celuj trochę przed nim, im bardziej jest od ciebie oddalony i szybszy tym bardziej musisz przed nim celować, bo pocisk zanim doleci to on trochę dalej już będzie. :)

Opublikowano

Po 1. Trening czyni mistrza!

Po 2. Sam musisz się nauczyć, nikt ci nie pomoże

Po 3. Im więcej grasz/strzelasz tym lepiej ci to wychodzi

1213o.jpg

Opublikowano

Ja tam Tygrysem działo 8,8 potrafię ustrzelić t-50 z pełną szybkością na 500m.Moja rada jest taka grać grać i jeszcze raz grać. Po 300bitwach ogarniesz to.

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Opublikowano

Wiem że jest grawitacja pocisków i opóźnienie pocisku, bo gram w gry FPP i grając snajperami biorę to pod uwagę. Tutaj czekam aż celownik zrobi się mały, celuję parę milimetrów nad czołgiem wrogim i nie trafiam.

PS. Jak się upewnić że to ja trafiłem a nie mój sojusznik?? Bo po strzale nie odejmuje wrogowi odrazu HP.

Opublikowano

Nie celuj nad czołgiem tylko np. w górną część wierzy. Jeśli trafiłeś, ikona nad przeciwnikiem powinna mignąć lub załoga ci to zakomunikuje.

Opublikowano
4)Polecam celownik z wskaźnikiem penetracji, pozwoli ci wyuczyć się weaks pointów.

A można jaśniej jaki to celownik jest?:D

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Hmm w sumie to jedyna wersja jaką znam to oryginalna w wocie. Można zauważyć, że ten środek celownika czasami jest zielony, czasami żółty, a czasami czerwony. ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...