Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][1.0.0][Mod] ComputerCraft

Gość Ray

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

0573955b77207702d2b11b9.png

Nowa modyfikacja do minecrafta dodająca bardzo rozbudowany i inteligenty komputer, jest w nim wiele komend.

8fb427e38718454e4026137.png

http://www.mediafire.com/?kxwyeecx96kdi5x

8bc910c2b37bfc206015817.png

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=da22bcb3d5607802c725d5a66ba8d23c7a945847b898842dd86de1fabe3d7515-1324766231

8aec54e6b0dce675fce9cce.png

Sama modyfikacja została wykonana przez dan200, użytkownika minecraftforum.

Computer Craft jest modyfikacją tylko i wyłącznie do gry na single player, miejmy nadzieje że w przyszłości będzie też na multi.

Computer Craft został zaprogramowany w LUA, a każdy komputer ma monitor i klawiature, sześć wejść i wyjść redstone.

W następnych wersjach autor zamierza dodać obsługę dysków, sieci itp, co ciekawe jest to jedna z pierwszych wersji.

Sam crafting jest łatwy, siedem bloków otaczających redstone, a na dole w środku jedno nowe szkło.

Pokazane jest dokładnie na filmiku, na 0:18 sekundzie.

Po wpisaniu w komputerze ,,programs'' mamy dostępne komendy, co ciekawe możemy zrobić drzwi na hasło

;).

Wymagany jest risugami mod loader!

d72d5902265a6d3cbc0aea2.png

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Bardzo Fajny Mod. Ale mi komp nie wyrobi, i tak mam już Technic Pack. I przydała by sie lista komend dla Niepełno sprytnych, za wsatwke Like

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Według mnie mod nawet całkiem, całkiem :]

Tylko trochę się nie postarali z tym wyglądem, mogli bardziej wczuć się w oryginalny "minecraft'owy" klimat :]

Fajnie by było jakby można było sobie ustawić tapetę, a nie smutny, czarny ekran : D

Mi się na pewno ten mod nie przyda, no ale dam ci "lajka" :-)

Am Ps. spodobało mi się najbardziej ten "trik" z zabezpieczeniem na hasło :) Szkoda, że mod nie działa na multiplayer, zamiast pluginu, by się przydało :D

Pozdrawiam :*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...