Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konfiguracja IP do połączenia przez lan

barycz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie Panowie i Panie otóż mam taki problem, że mam 2 kompy.

Pierwszy jest mój i mam w nim neta przez modem usb, a drugi to laptop, z którym jestem podłączony przez lan.

Jak ustawić serwery IP aby ten 2 komp miał neta. Dodam, że wiem tyle, że mojego kompa czyli tego pierwszego trzeba ustawić jako serwer.

Za pomoc LUBIE TO!

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

Jeżeli masz router to musisz mieć kartę wi fi w 2 kompie. Jeżeli nie to musisz kupic taki sam kabelek ( nie pamiętam nazwy) co łączy z netem 1 komp. Ale musi być dłuższy bo napewno nie masz komputerow od siebie oddalonych o 50 cm. I wtedy podlaczasz do modemu tak :

do 1 gniazda do modemu. Do 1-1 podlaczasz kabel do kompa do 1-2 podlaczasz kabel od laptopa. A jezeli nie masz modemu to musialbys polaczyc te komputery tak: przez kabel ( pozniej dam nazwe ) lub utworzyć sieć domową i podłączyć sie do niej na 2 kompie. Jak chcesz jest duzo poradnikow. Lub możesz zrobić takie coś jak sieć VPN. Czyli wpisujesz ip itd a potem podlacza cie do 1 kompa. Jak masz win 7 to jest to na pasku zadan tam gdzie polaczenie. Zalozysz tylko na 1szym kompie siec,

ale nie wiem... lepiej kup router za 40 zl

moge sie mylic bo nie za bardzo znam sie na tym.. Sproboj siec vpn

wydaje mi sie ze i do tego przydalby sie kabel.

76561198034810506.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...