Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Last Chaos] Od zera do bohatera.. czyli gdzie expić i zarabiać na privach.

Shasiro�™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w tym poradniku pokaże jak zacząć grę na privie. Wiem, że dużo osób doskonale wie, lecz są takie osoby, którym to się przyda.

[1 Dzień]

Oczywiście zakładamy konto. W moim przypadku będzie to DestinyLC.

Wybieramy postać, dajemy jej jakiś sensowny nick - nie np. Kubus1998 ~ coś co świadczy o naszym wieku/ PROmaciej ~ coś co świadczy o naszym hejterstwie/ xXxMruwkaxXx ~ coś co świadczy ... nie ważne.. Takim nickiem robimy wstyd dla polaków. ,

Ja wybiorę Rycerza.

Wykonujemy zadanie z dungiem początkowe, dlatego iż może nam dropnąć hs - czyli jesteśmy o 500k (zależnie od serwera) do przodu, będzie stać nas na eq.

Oczywiście zbieramy złoto.

Przy smoku zabijamy najpierw wszystko co nie jest nim, a na końcu go. Atakujemy go skillami żeby szybciej poszło.

Wchodzimy w title (tytuł/odznaczenie), jest w zakładce action, social i wybieramy Last chaos newbie - dodaje nam ileś tam % hp i mp. Zawsze coś..

Powinniśmy mieć fioletowego buffa/czerwonego buffa, oraz 6 lvl. Idziemy na pantery. Tam zbijamy go. Po skończeniu się buffa zbieramy wszystko co dropło. Sprzedajemy wszystkie śmieci, wystawiamy sklepik z hs'ami lub innymi "nie śmieciami" (heaven stone'y - kamienie niebiańskie) i sprzedajemy je za 50% ceny rynkowej.. powinny pójść jak świeże bułeczki. Wchodzimy na najbardziej zaludniony kanał. Powinniście mieć 10-16 lvl, Wybieramy mistrza - za niego dostaniemy broń 21 +15 Na czacie piszemy że szukamy gildii na bloka. Gdy już znajdziemy kupujemy eq na - 20-22, 25-27. Oraz broń na 17 x4. Przerabiamy 3 sztuki broni na kamienie i ulepszamy tą "główną" na +3. Powinniśmy mieć pomarańczowego buffa. Idziemy do dratan na harpie - zbijamy buffa, i bijemy 20-23. Jeżeli dropnie fletnia pana/ jajo smoka - robimy questa. Gdy zdobędziemy 23 lvl powinniśmy mieć kilka hs'ow. Kupujemy bronie na 29 i przerabiamy na kamyki, ulepszamy caly set na +3. Dalej do +4/5 hs'ami. Prosimy szefa gildii o bloka. Idziemy wykupić skille. Najlepiej obrona (nie magiczna) i atak, oraz szybkość jak starczy, jeżeli mamy buffa - np kamienna skóra (zaklinacz) kupujemy go zaraz po pasywach. Kupujemy 200 średnich potów. Idziemy do świątyni Prokirion ( wschód mapy napewno znajdziecie) I zabijamy Ork'ów z 23 lvl (nie pamiętam nazwy), zbieramy hs'y, moonstone box'y oraz Easter Egg's (tylko na niektórych serwerach). (Te 2 ostatnie otwieramy). Jeżeli coś sensownego dropnie - sprzedajemy, ale hs'y - 1 dla siebie 1 na sell. Musimy wyfarmić punkty umiejętnośći 10k pu - 1 pu w statusie. Zalecane dla wszystkich postaci - 15-20 k pu. Przy czym musimy liczyć na to, że na 100 lvl będziemy farmić na szamanach w tower. Po żmudnym biciu mobów idziemy spać..

[Dzień 2]

Po bloku prosimy kogoś o plvl (power leveling) (najlepiej kogoś z gildii)- najpierw na Gremliny (65 lvl, egeha) potem skrzeki/antyki (100lvl tomb).

Gdy zdobędziemy 32+ idziemy wybrać naszą klasę postaci. Wykupujemy wszystkie skille oraz te na nową klasę, które możemy.

Potem przydało by się zaopatrzyć w exp boostery(bez nich dłuższe expienie). Po osiągnięciu 65 powinniśmy mieć broń 69 i kilkanaście hs'ow - wrzucamy wszystkie w broń, tak, żeby wyszła min. +12. Kupujemy set na 65-67/70-72 - robimy go na +3/4 . chyba że będzie z takim + to nie. Jeżeli nam zabrakło hs'ow zakładamy noob chara, bijemy nim 8 lvl robimy eq (wystarczy +3), oraz dochodzimy do gildii i prosimy o bloka. Idziemy na pantery i zabijamy je aż zdobędziemy 120+ hs'ów (na destiny można w 40 min tyle zdobyć), ale najlepiej 1 dla siebie 1 na sell . Broń 69 stopniowo ulepszamy wraz z lvl'em.

W godzinę można uzbierać około 80 hs'ow dla siebie. Prosimy kogoś z gildii o plvl do 77 lvl. Najlepiej tomb na skrzekach/antykach. Kupujemy set na 75-77 najlepiej g5/b5 na uniki (evasion), oraz ulepszamy go na +4. jeżeli nas nie stać może być y5. [g - zielony kolor, b- niebieski kolor y-żółty kolor] Niebieski ma najlepsze bony (najwięcej evade) potem zielony oraz żółty. Nie opłaca się brać białych.

Teraz wykupujemy wszystkie skille do tego levela. Idziemy do tomb na skrzeki i... powoli je bijemy aż do 80.Evade = uniki np. Mele evade - 100/ uniki z bliska 100

[Dzień 3]

Tutaj robimy to co wczoraj. Expimy na skrzekach mniej więcej do 90. Można bić silniejsze mooby (antyki) jeżeli damy radę. Nie opłaca się bić sfinów w tomb bo dają ciut więcej expa, a mogą nas bardzo szybko zabić oraz są mocniejsze.

Wchodzimy na naszego noob chara i dropimy około 400 hs'ow (wiem dużo...) przy czym 1 dla mnie jeden na sell. (kasa zawsze się przyda)

Sprzedajemy 69 (zakładam że +15).Kupujemy broń/lub dropimy w tower na 86 i robimy ją na +15 (można kupić runy ochronne) (najelpiej broń b6/b5 jeżeli nie to g5/g6) (lub kupujemy gotowca). Jeżeli jesteśmy dość silni, możemy postawić fabis bota na skrzekach, żeby expił za nas - ułatwi to pracę.. a my sami na multi cliencie możemy farmić hs'y. - 1 dla siebie, 1 na sell. Przy 95 lvl możemy spokojnie bocić na antykach. Oczywiście wykupujemy skille co mniej więcej 10 lvli. Możemy wydropić eq 95-97 (o ile się nie myle , jak coś poprawcie mnie) g5e/g6e, b5e/b6e i zrobić je na +10/15. Co jakiś czas wchodzimy na noob chara dropić hs'y. I tak aż do 100 lvl głównej postaci.

[Dzień 4]

Tutaj mamy to co nas czekało na ok. 20 lvl. - Farmienie,

Tu koniecznie trzeba się zaopatrzyć w platynkę pu, oraz sp boostery.

Bez nich jednocześnie dobrze można by było w ogóle nie farmić.

Wyklęci szamani - nasz główny cel.

Bierzemy bloka, idziemy na 9 piętro w tower.

Za 1 szamana około 500 - 1k, pu z platyną i spb (do statusu).

Musimy uzbierać sr. 25k sp.

Szmana bijemy bardzo długo, bo z wepem +15 - 1-3 min.

Po nazbieraniu 25.000 skill pointów możemy być dumni. Powinno nam starczyć do 165

[Dzień 5]

[Dodatek] Na 90 poziomie gdy mamy zwierzątko idziemy na 8 piętro w tower. Szukamy potworów o nazwie Kammiena kobra. Karmimy zwierzaka. Najlepiej założyć cienia ( można nim potem grać ). Zostawiamy na noc żeby bił/ lub kiedy będziemy w szkole itd. Po kilku dniach mamy 31 lvl peta. Jeżeli jest to koń bijemy dalej mu aż do 38 i zamieniamy na wierzchowca. Jeżeli smok nic z nim nie robimy, bo zmiana na wierzcha jest nieopłacalna. Będzie nam dodawał pkt statusu. Warto kupić platynową pigułkę expa zwierzaka. Peta można sprzedać lub zachować dla siebie. UWAGA!! Na niektórych serwerach często wywala. Trzeba mieć dobry komp + net

[Dodatek 2] Na 90 poziomie możemy iść na dusze w egeha. Dropi z nich po około 500k (destiny). Po kilku godzinach możemy kupić coś lepszego

Opisałem najlepszy sposób expienia.

Mogą być błędy jak coś proszę poprawiać

Jak narazie koniec. Dalszą część dopiszę jutro

Jeżeli są jakieś braki - pisać

//edit troszkę edytowałem

76561198034810506.png

Opublikowano
po około 500k (destiny)

1kk+

Ja wybiorę Rycerza. Zalety i wady innych klas opiszę w innym poradniku.

Niestety już taki jest. ^^

I zabijamy Orki z 23 lvl (

Orki pływają w oceanach. Pisze się Ork'ów.

Zapraszam i polecam ~Aliszja Secret

faaaaajpg_enprqxn.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie fabi's bot x32 nie działa(tzn. najeżdża myszką na moba, ale nie klika czyli też nie zabija) nie wiem czemu... pomóżcie ;d

A poradnik spox ;D

Opublikowano

@up.

Jezeli masz system vista/7 to jako admin. Nie wiem dlaczego ale mi dziala tylko 64 (win7). Jak mialem system x32 (win 7) to mi nie dzialal. A teraz na x64 (win7) idzie cud miód :D. A daleś patch? tam co jest do zainstalowania w bocie? Z kolei u innego kolegi bot x32 dziala. Chyba dlatego, ze ma xp. x32

76561198034810506.png

Opublikowano

@edit: nie wiem jakim cudem, ale odinstalowałem, pobrałem od nowa, zainstalowałem i działa... ale po minucie działania dc ;/

• Aive zmienił(a) tytuł na [Last Chaos] Od zera do bohatera.. czyli gdzie expić i zarabiać na privach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...