Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana MAC Router'a

Sitizen Linneus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

netgear ma panel sterowania na poziomie -1 a jest tak promowany jaki on świetny....

następnym razem zastanów co kupujesz

@down

dla użytkowników którym nie przeszkadza ze router sie jebie co miesiąc...

ja tej firmie już podziękowałem

Opublikowano

wg. mnie Netgear jest bardzo dobry dla użytkowników, którzy po prostu potrzebują routera. Ci, którzy się znają kupią sobie coś lepszego.

@top. nie, nie ma takiej funkcji.

Opublikowano

co do autora tematu

Da się zmienić tylko w niektórych ruterach musisz zobaczyć czy twój ruter posiada karte sieciową jeśli ma to się da zmienić

Opublikowano

Każdy router posiada karte sieciową

Co do MAC nie w każdym da sie zmienić ale można skopiować MAC z urządzenia podpiętego do LAN, np komputera wtedy wejściowy interfejs WAN przyjmuje jego adres MAC ( opcja Clone MAC w konfiguracji )

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Router DOSTAŁEM od swojego ISP. Bo poprzedni się "spalił". Jeśli kupie inny router, nadal będę miał dostęp do Internetu? Bo słyszałem że niektórzy ISP muszą najpierw zatwierdzić router zanim dają dostęp do neta.

Opublikowano

Problem zadzwonić by zarejestrowali nowy sprzęt na swithu ? To tylko jeden telefon do ISP i działa po kilku sekundach z nowym MAC.

Opublikowano

Gdzie , na co ? Chyba urwałeś sie z choinki z takimi cenami, w Polsce każdy operator robi to w ramach usługi juz wykupionej

Opublikowano

A czy ja, kurwa, mieszkam w Polscę, jeśli podaje cene w EURO? I w moich usługach nie ma wymieniania wadliwych instalacji. Więc zamiast pierdolić głupoty, napisz coś na temat albo nie pisz w ogóle.

Opublikowano

To twój problem nie nasz, w kraju są inni operatorzy i twoje problemy nie nam rozwiązywać tylko tobie.

Napisane masz co możesz zrobić, jak ci nie pasuje albo nie potrafisz tego zrobić w swoim routerze to płać albo zmień router

Opublikowano

netgear ma panel sterowania na poziomie -1 a jest tak promowany jaki on świetny....

następnym razem zastanów co kupujesz

@down

dla użytkowników którym nie przeszkadza ze router sie jebie co miesiąc...

ja tej firmie już podziękowałem

Co ty za głupoty mi tu opowiadasz ? Jak nie ma panelu jak ma ? To, że nie umiałeś wejść do panelu netgeara nei znaczy, że nie ma panelu. Sam posiadam router 54mb/s z NETGEARA i chwalę go sobie bo żadnych przerw nie miałem i nie wieszał mi się.

Panel ma bardzo fajny i dość rozbudowany. Mam w nim możliwość zmiany wszystkiego w tym MAC.

jqeuR.png

Opublikowano

Popatrz co sam piszesz, został ci wymieniony router przez ISP , czyli w gestii ISP leży przypisanie ci nowego routera BEZPŁATNIE jako wymiana sprzętu i nie jest to żadna aktywacja bo usługę już masz tylko aktywowanie nowego urządzenia w sieci

Jeśli chcesz swój router podłączyć to co za problem kupić taki co można w nim zmienić mac i ustawić ręcznie MAC poprzedniego co był podłączony

Wyraźnie ci napisałem sprawę musisz załatwić sam u ISP poprzez kontakt bo jak my to mamy zrobić za ciebie, skoro masz już napisane że w tym modelu co podałeś

CBVG834G NetGear

nie zmienisz MAC bez ingerencji w bios urządzenia ( są edytory którymi zmienia się MAC i wgrywa ponownie bios )

Opublikowano

Chodzi mi dokładnie o uaktualnienie softu urządzenia, producenci nie zawsze dodają możliwość zmiany MAC w panelu ale edytując przed wgraniem plik można zmienić na sztywno mac albo uaktywnić opcje zmiany.

W większości przypadków soft to mini wersja linux serwera gdzie kernel jest wczytywany najpierw z domyślnych ustawień ( właśnie w nich należy przypisać nowy MAC ) a potem z pliku konfiguracji dla opcji które można zmienić za pomocą panelu

Opublikowano

Popatrz co sam piszesz, został ci wymieniony router przez ISP , czyli w gestii ISP leży przypisanie ci nowego routera BEZPŁATNIE jako wymiana sprzętu i nie jest to żadna aktywacja bo usługę już masz tylko aktywowanie nowego urządzenia w sieci

Ja pierdole, toż kilka postów wyżej napisałem że za wymianę zapłaciłem 20euro.. Kurwa czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Opublikowano

Chyba ty nie wyraźnie napisałeś i przeczytałeś, kazałem ci ZGŁOSIĆ u ISP wymianę sprzętu, skoro ci wymienili i płaciłeś.

Zgłoszenie to tylko REJESTRACJA nowego urządzenia na swith-u a nie wymiana czy kupno usługi ( przecież ją masz juz dawno kupioną a płaciłeś za wymianę sprzętu nie wiem z jakiego powodu ) , widocznie serwisant albo admin jeszcze tego nie zrobili jeśli nie działa

To tak samo jakbyś musiał płacić podpinając bezpoiśrednio do kabla drugi komputer kiedy pierwszy np uległ uszkodzeniu, a za tego typu zgłoszenia sie nie płaci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...