Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]2003 - Can't connect to MySQL server on '<adresipzhamachi>' (10060)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem taki jak w temacie, chcę podłączyć się do kolegi do navicata, ip z norm końcówką, port 3306, port 3306 i 10060 są odpalone, passy na bank dobre. On normalnie wchodzi a ja nie mogę ;/

help me ;c

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Na hamachi z nim w sieci jestes ? =)

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

Kolega może mieć włączonego Firewalla i może mieć w rulkach bloka na MySQL :D

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Może gg,skype blokuje ci ten port 3306

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

Zaraz sprawdzę, co do firewalla.. wyłączył wszystko i teraz o wiele szybciej pojawia się ten błąd, wcześniej trzeba było czekać ok. 20sekund a teraz po 5 sekundach pojawia się błąd.

//edit

Nic to nie dało, nadal jest ten błąd, nie mam nic włączonego prócz metina i hamachi, no i podstawowych programów potrzebnych do poprawnego funkcjowania systemu, kolega to samo( vboxa ma jesio, info dla np. SYS który uważa ludzi za idiotów :P )

1367591241-U459639.png

Opublikowano

no akurat tak się składa że to do mnie do bazy nie chce się podłączyć firewall off wszystko ładnie pięknie mi łączy się momentalnie portmap on all porty, jeśli ktoś by miał jakiś pomysł proszę o w miarę możliwości szybką odpowiedź z góry THX :)

34941.png

34246.jpg

34855.png

34613.png

34703.png

34667.jpg

33301.png

33626.png

32239.jpg

31998.png

22080699.jpg

Opublikowano

Jaki masz internet?(neo, osiedlówka itp) Bo mniej więcej mogę wiedzieć co to może być tylko więcej danych potrzeba ;)

Opublikowano

Jaki masz internet?(neo, osiedlówka itp) Bo mniej więcej mogę wiedzieć co to może być tylko więcej danych potrzeba ;)

Jeśli o mnie chodzi to radiówka, modem wbudowany w notebook, Orange ;f

1367591241-U459639.png

Opublikowano

No to jest jeszcze możliwość blokady od stronu NAT, skoro nawet na opuszczonej zaporze blokuje. Poszukaj może w instrukcji coś o tym bo z modemami to nie bardzo miałem do czynienia... Poczytam o tym na necie to spróbuje wrzucić jakieś rozwiązanie. Jakbyś mógł to żeby nie zaśmiecać tematu prostymi postami to wrzuć na edit marke i model modemu

Edit:

NAT raczej odpada, musi to być coś innego...

Opublikowano

kolego edytowałem :) to mój ostatni post w tym temacie patrz teraz tylko na ten post będzie on edytowany na bieżąco :)

modem to THOMSON Speedtouch t330

Edit:

akurat że coś innego to ja wiem tylko nie wiem co próbowałem netstatem prześledzic pakiety ale wszystko jest ok u mnie all odblokowane u mnie nigdzie nie trzyma

Edit:

może to u kolegi gdzieś trzyma? popisz teraz z nim u mnie wszystko bardzo ładnie smiga :)

kolegi nie ma jutro będzie ;/

Kolego dzięki za fatygę :)

34941.png

34246.jpg

34855.png

34613.png

34703.png

34667.jpg

33301.png

33626.png

32239.jpg

31998.png

22080699.jpg

Opublikowano

Z portami zawsze jest ciężko bo różne rzeczy mogą je blokować. Monkey D. Luffy sprawdź czy z Twojego adresu nie są czasem pakiety upuszczane na porcie kolegi przez

http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ 

, spróbuj sprawdzić czy będzie różnica jak będziesz miał włączonego firewalla i wyłączonego firewalla. Szkoda że takie strony nie potrafią powiedzieć u kogo jest blokada na port. Teoretycznie jeśli obaj macie wyłączoną zapore, skype, gg, antywira i co tam jeszcze może blokować to powinniście się połączyć lecz znowu w praktyce jest coś całkiem innego...

Kolego Bananex(muszę Cię dla pewności trochę pomęczyć B)), jak już odpalisz serwa, MySQL, itp połączysz się z DB np przez navicata to zrób takie coś:

Start->Uruchom->wpisz cmd->netstat -a -n

Znajdź port 3306 i jaki ma stan, jeśli tam jest i ma USTANOWIONE to prawie jest w porządku

Powinno być coś takiego jak ja mam:

http://imageshack.us/photo/my-images/824/beztytuuporty.jpg/

Oznacza to że z adresu hamachi z końcówką 100 udało mi się połączyć. Jeśli u Ciebie jest podobnie i nie jest to na localhost, to port jest otwarty, ale jakbyś mógł włącz na nowo zapore, odpal port mapa z odblokowanym portem iphamachi.100, połącz się prze navi, każ koledze Monkey D. Luffy się połączyć(tak, aby długo było ustanawiane połączenie) i wpisz w cmd ponownie netstat -a -n i czy widnieją tam wpisy: Twój z stanem ustanowionym i jego z wysłano sygnał lub coś co by sugerowało że chce się połączyć. Jeśli takie coś się pojawia, a kolega ma cały czas że wysłano sygnał sugeruje że to raczej nie są porty. Jeśli się nie pojawia to szukamy przyczyny nadal tylko że przynajmniej wiemy u kogo leży problem...

Mogłem trochę nie zrozumiale napisać, jak coś to pytać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...