Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najtrudniejsza decyzja w życiu [PL]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko ostatnio widziałem jak przetłumaczyli 1 video w Anglii ten filmik zrobił po-prostu furore [Duża oglądalność]

Gościu musiał podjąć

Najtrudniejsza decyzje w życiu

sami oglądnijcie

i mówcie czy się popłakaliście czy coś takiego

ja sam się przyznam że łza mi leciała

http://www.youtube.com/watch?v=pt1HST5lYyI&list=LLAFu6oL4-YOqd0YrcOF8F7A&index=5&feature=plpp_video

nie reklamujemy yt.

Opublikowano

zjebal sprawe. gdybym ja byl na jego miejscu wolalbym polamac te żebra i dać żyć. postawcie sie w sytuacji matki. Mieliscie wypadek, coś wam jest, ale niekoniecznie źle, wasz dobry syn woli was uśmiercić zamiast zadac bol ktory z czasem zniknie. To co, ze bedzie bolec.. zycie jest wazniejsze.

ciekawe jakby to on mial wypadek... czy bylo by mu milo jakby matka go "zabila"

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Omg.

Jest w tym coś niezwykłego? Ja nie czaje.

ja sam się przyznam że łza mi leciała
No strasznie smutna historia.
Ten film daje do myślenia :<
Eh... popłakałem się i to bardzo dziwne.

95209a691a593b232722112a5fff265c.png?big

Opublikowano

BigBoNN, Chciałbyś, aby ktoś kogo kochasz cierpiał przez kilka dni, a potem przez całe życie tym jaki jest po wypadku?

Uwierz, nie chciałbyś... ja swoje przeszedłem, trafiłem z ciśnieniem serca 230+ do szpitala. Straciłem na początku przytomność na tydzień, a potem wzrok na 5 dni.

Cierpiałem i to bardzo, a wolałbym wtedy odejść w spokoju, lecz takie już moje życie, którego nikt na tym forum nie pojmie.

UKI, kolejny hejter? Pomyśl, że najbliższa osoba odchodzi... ja bym na jego miejscu nie wytrzymał i strzelił sobie w łeb.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

zjebal sprawe. gdybym ja byl na jego miejscu wolalbym polamac te żebra i dać żyć. postawcie sie w sytuacji matki. Mieliscie wypadek, coś wam jest, ale niekoniecznie źle, wasz dobry syn woli was uśmiercić zamiast zadac bol ktory z czasem zniknie. To co, ze bedzie bolec.. zycie jest wazniejsze.

ciekawe jakby to on mial wypadek... czy bylo by mu milo jakby matka go "zabila"

Wiesz co to znaczy "próbować ją wskrzesić" ? Czyli ból połamanych kości by czuła, a nie koniecznie by im się udało ruszyć serce. Czyli tak czy inaczej by odeszła ale w większym cierpieniu. Myśl czasami człowieku -.-

1298398982-U170772.png

Opublikowano
którego nikt na tym forum nie pojmie.

hahaha, zgadza się. ;)

UKI, kolejny hejter? Pomyśl, że najbliższa osoba odchodzi... ja bym na jego miejscu nie wytrzymał i strzelił sobie w łeb.

lool

Tyle ludu dziennie umiera więc 1 w tą czy w tą mi to lotto

Opublikowano

[quote name=UKI_^^' timestamp='1324681957' post='3641154]

lool

Jednak nie każdy musi podejmować taką decyzję.

1298398982-U170772.png

Opublikowano

Może ty się zabij ? co tam jeden w te czy wewte ...

25167105506803531859.png

"Wyjazd rzecz święta"

Opublikowano

W/g mnie ten synek źle postąpił mógł dać szansę swej matce. Bólu by długo nie odczuwała bo jest znieczulenie ew. narkoza, która podaliby po reanimacji.

Co do złamania tych kości to też przesadził bo nie wszystkie tylko mostek nad sercem. Im człowiek starszy tym większe ryzyko , że może pęknąć przy reanimacji krążeniowej.

Moim zdaniem nie kochał tej matki i wciska denne bajeczki. Skoro do tamtej chwili ani razu nie powiedział jej , że ją kocha a wygląda na 17/18/19 lat to sorry, ale to niezła ściema z tą miłością. Gdyby ją kochał to pozwoliłby ją ratować . Nie umierała na raka czy AIDS ..

Dla mnie typ powinien żałować decyzji do końca życia i pewnie żałuje bo inaczej po co ten film ?

jqeuR.png

Opublikowano

Nie wiem. Trudno jest ocenić co bym ja zrobił w tej sytuacji bo nie jestem, ale chyba pozwoliłbym odejść w spokoju...

@EDIT -> UP : CO z tego skoro i tak by się reszte życia męczyła?

Opublikowano

@up

Znieczolenie nie dadza ci na kosci...

Znieczolenia starszej osobie zwykle nie daja z powodu slabszego serca(a ona bylab y po reanimacji to juz wogole)

76561197998026328.png
Opublikowano

Moim zdaniem dobrze postąpił że dał jej odejść w spokoju bo tak

by się męczyła :(

EDIT

uki wiesz co najlepiej nie pisz bo nie wiesz jak to jest hejterze podejmować taką decyzje

taką decyzje raz na rok ktoś musi podejmować

nie reklamujemy yt.

Opublikowano

W/g mnie ten synek źle postąpił mógł dać szansę swej matce. Bólu by długo nie odczuwała bo jest znieczulenie ew. narkoza, która podaliby po reanimacji.

Co do złamania tych kości to też przesadził bo nie wszystkie tylko mostek nad sercem. Im człowiek starszy tym większe ryzyko , że może pęknąć przy reanimacji krążeniowej.

Moim zdaniem nie kochał tej matki i wciska denne bajeczki. Skoro do tamtej chwili ani razu nie powiedział jej , że ją kocha a wygląda na 17/18/19 lat to sorry, ale to niezła ściema z tą miłością. Gdyby ją kochał to pozwoliłby ją ratować . Nie umierała na raka czy AIDS ..

Dla mnie typ powinien żałować decyzji do końca życia i pewnie żałuje bo inaczej po co ten film ?

I znalazł się mądrala który pozjadał wszystkie rozumy.

1298398982-U170772.png

Opublikowano

Szczerze nie nie mam pojecia, bo nigdy nie byłem w podobnej sytuacji, a jeśli jak on mówi czuła by ten ból to możliwe, że bym postąpił tak jak on.

Opublikowano

Czasami amiast spamowac i sie kłócić

Mozna zamilknac ,współczuć i cieszyć sie ze to nie my i postawić [*]

a nie kurde : złe zrobił lub dobrze

Opublikowano

Ja pierdole czy do chuja pana muszą się odezwać jakieś jebane hejtery z tego forum i wtrącić te swoje parę groszy? Tak wiadomo tutaj są studenci medycyny, itp którzy wiedzą co i jak. Chłopakowi odeszła najbliższa osoba jaką miał, mama która dała mu życie. Stanął przed bardzo trudnym wyborem, chyba najtrudniejszym jaki może być. Wolał by nie cierpiała przez resztę życia, wybrał odejście. Czy postąpił dobrze my nie mamy co spekulować. To była jego decyzja, więc nie gadajcie co wy byście wybrali bo prawdopodobnie nigdy nie będziecie postawieni w takiej sytuacji.

Jestem skurwielem, ale przy takich filmikach mięknie mi serce, aż lecą łzy.

Rest in peace.

Opublikowano

Mi też łzy poleciały.. Myślę, że postąpił bym tak samo jak ten człowiek, nie ma sensu aby ktoś cierpiał, niech już lepiej odejdzie spokojnie ;/

11hbhnt.png

Opublikowano

ciekawe skąd wiesz co jest po śmierci... może nic nie ma?.

lepiej żyć dalej.. to że nie chcesz żyć Kur.ek to idz sie powieś.

żeby nie próbowali cię "wskrzesić" to by cie tu nie było.

I co jestes!. Tak samo mógł dać żyć matce.. Chyba, że miała 80 lat lub więcej to już lepiej nie.. Moja babcia kilka tygodni temu miała wypadek. Gdy jechała do domu (mieszka na wsi) autokarem Pogoda, koleś wyprzedzał na skrzyżowaniu i było dachowanie.. Po kilku operacjach żyje, to że wolisz, aby np. matka ci umarła zamiast ją spróbować wyleczyć to nie moja wina. Może po śmierci nic nie ma? wieczna ciemność.. może jest niebo? może reinkarnacja?.

zawsze warto dać szanse drugiej osobie. Postaw się w obliczu matki.. Załóżmy, że ma 60 lat

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Nastepny glupi temat na nastepnym forum

idzcie z tym do Trudne Sprawy napewno urzeknie ich wasza historia to nie jest dzial od zalenia sie jezeli

macie taki zamiar poproscie MODA aby zalozyl dzial " Gorzekie Zale"

Tutaj Piosenka Dla Tych Hejterow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...