Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Dobrej klawiatury, myszy i innego sprzętu...

Gość Kur.eK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Moi Parafianie!

Dzisiaj piszę z zapytaniem i prośbą o podanie dobrego sprzętu do gier.

Chodzi głównie o klawiaturę, mysz i opcjonalnie jakiś dobry mikrofon (oddzielny, może być studyjny).

Klawiatura i mysz ma być z górnej półki, w sumie mikrofon też, ale...

Gryzoń i klawa ma się jak najlepiej sprawdzać w grze w Counter-Strika, Metina i kilka tych nowszych, generacyjnych gier.

Cena chyba nie gra jakiejś większej roli, bo mam do dyspozycji ok. 300 euro na te 3 komponenty.

Każda odpowiedź +, każdy głupi komentarz - przycisk "zgłoś".

Opublikowano

Więc tak...

Klawiatura: Razer Lycosa +/- 250 zł

Mysz: Razer Imperator +/- 250 zł

Mikrofon: tutaj Ci nie polece ponieważ nie używam osobnego, mam wbudowany w słuchawki

Swoją drogą Steel Series Siberia v2 bardzo dobre sluchawki z mikro : )

Słuchawki +/- 250 zł bez karty 7.1 a z karta koło 400 zł

Opublikowano

Insignis, klawiaturę i mysz możesz naprawdę polecić czy tylko tak piszesz, bo słyszałeś?

Słuchawki mam jedne z najlepszych możliwych - Steelseries 7H za prawie 100 euro, tylko że takie magiczne iż po 2 dniach mikrofon mi się zepsuł.

Opublikowano

Razer Imperatora posiadam, co do Lycosy przymierzam sie do zakupu : ) Myszkę mogę polecić, świetnie lezy w dłoni, precyzyjna, lekka ; )

CO do sluchawek to Siberie mam juz ponad pol roku i jak nowki chodza caly czas;d zglos swoje do serwisu, powinni uwzglednic : )

Opublikowano

No dobrze, dzięki za propozycję i posta. Słuchawek nie zwrócę, bo mieszkam w Holandii - tutaj reklamacja chyba do 3 dni, a ja nie pomyślałem. xD

Czekam na dalsze propo, dla Insi. lecą plusy.

Opublikowano

dowolny zestaw Microsoftu, mysza + klawiatura, działa wszystko jak należy

osobiście preferuje jednak Logitecha, co nie wybierzesz z zestawów będzie dobre jeśli tylko tobie pasuje. ogladnij, przymierz i dopiero kupuj

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Aktualnie mam zestaw Microsoft, lecz te dwie firmy mają taki problem z tymi urządzeniami, że nie można kilka klawiszy naraz używać.

Bardzo, ale to bardzo przeszkadza mi to w grach, więc odpada.

Opublikowano

z klikoma klawiszami to ma większość klawiatur nowych problem, na starych tego raczej nie wiadać

Mediatech, czy inne firmowe noname bardzo dobrze obsługują kilka klawiszy, niestety jak zauważyłem działanie klawiatury ( głownie na USB ) jest różne w zależności od płyty głównej komputera. interfejsy zewnętrzne czasem trzeba dobierać indywidualnie do sprzętu w kompie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Robem, myślę, że te najnowsze klawiatury do gier z wysoką ceną nie mają tych problemów.

Cały komputer kosztował mnie rok temu prawie 2.500 zł więc nie będzie problemu z interfejsem zewnętrznym.

Znam się na klawiaturach i trochę wiem jakie warto kupić, a jakie nie, ale czekam na propozycje od bardziej doświadczonych ode mnie. =]

Miałem specjalną klawiaturę do gier za 80 zł i grało się idealnie - zalałem ją przypadkowo i teraz szukam czegoś lepszego.

Opublikowano

ha, lepsze nie znaczy to samo co chcesz, czasem sprzęt noname lepiej sprawuje sie niż firmowy ale jak widać każdy należy sprawdzić bezpośredni na kompie po podpięciu

pod linuxem nie mam problemów, jednak windows zawsze ma mimo że to firmowe klawiatury i dostosowane własnie pod ten system

mi na laptopie Microsoftu klawiatura ( bezprzewodowa + myszka WD600, tak samo jak Logitecha MK250 ) działa jak wcisnę kilka klawiszy na raz bezproblemowo, na komputerze stacjonarnym z windows już nie. i bądź tu mądrym w doborze sprzętu by działał tak jak należy i tak jak chcemy ;)

jak chcesz dobierać klawiaturę która potrafi obsłużyć kilka klawiszy na raz kupuj tą co ma asynchroniczną obsługę matrycy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Tutaj KureK.

Zastanawiałem się nad kupnem również takiego zestawu:

http://www.roccat.org/ROCCAT-LABS/ROCCAT-Innovations/ROCCAT-Talk-/

Niestety nigdzie nie widzę tego produktu, ani na allegro, ani na ebay'u...

Może ktoś wie czy to będzie dopiero premiera?

Jest to klawiatura Isku i mysz Roccat Kone [+].

Tylko nie jestem pewien czy jak kupię oddzielnie to zostaną zachowane te różne kolory, spójność, etc.

Opublikowano

UP:

Jam masz już brać ten zestaw to w tej samej cenie weź sobie zestaw , który wygląda nie mal identycznie ale Razera , jest to pewniejsza firma niz Roccat.

ravensygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...